Κ.Κώστα: “Θα έχουμε δράματα με τα ΜΕΔ και τις εκποιήσεις το επόμενο διάστημα”

184

Θα έχουμε δράματα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις εκποιήσεις το επόμενο διάστημα, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο K. Κώστα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής για υπερκέρδη των τραπεζών και των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων, στις πλάτες των πολιτών.

Την ίδια ώρα, ζήτησε να διακοπεί η συνεδρία γιατί όπως είπε, η Κεντρική Τράπεζα δεν έλεγε τίποτα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν απαντήθηκαν ερωτήσεις που έγιναν από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και το ζήτημα αύξησης των επιτοκίων.

Σημείωσε δε ότι η Κεντρική Τράπεζα είχε αναφέρει πως δυο τράπεζες έστειλαν λανθασμένα στοιχεία και ότι χρειάζονταν χρόνο για να δουν τα νέα στοιχεία. Γι’ αυτό, τόνισε, ζήτησε να διακοπεί η συζήτηση κάνοντας λόγο για κοροϊδία.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι χρειάζονται άμεσα πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα.

Όπως είπε, πρέπει να δουν κατά πόσο μπορεί να οριοθετηθούν τα δάνεια και να υπάρξει επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων ενώ τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο κώδικας της Κεντρικής Τράπεζας από τις τράπεζες.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο κόσμος δεν αντέχει και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων στα επιτόκια και της ακρίβειας.