Λήψη συνδικαλιστικών μέτρων από ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στον Δήμο Σωτήρας

353

Επιστολή προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας απέστειλε η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ανακοινώνοντας τους την απόφαση της Συντεχνίας για συνδικαλιστικά μέτρα στο Δήμο Σωτήρας για την Παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης.

Αυτούσια η επιστολή:

«Σε συνέχεια της επιστολή μας Μαρτίου 2021 για το ίδιο θέμα, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ξεκαθαρίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας με την απαράδεκτη και προκλητική στάση του δεν μας αφήνει καμία πλέον άλλη επιλογή από τη λήψη δυναμικών συνδικαλιστικών μέτρων. Ο Δήμος Σωτήρας συνεχίζει να παραβιάζει κατάφορα τη Παγκύπρια Συλλογική Σύμβαση (Π.Σ.Σ.) στους Δήμους με την άρνηση του να μην εντάσσει τους 4 εργάτες στο τακτικό προσωπικό του Δήμου όπως προνοείται στη ΠΣΣ ενώ παράλληλα ενήργησε με προκλητική διάκριση και δυσμένεια ενάντια στο μέλος της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ που επηρεάζεται. Καταγγέλλουμε αυτή την αντιεργατική και αλαζονική στάση του Δήμου Σωτήρας και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτός είναι που θα φέρει αποκλειστικά και ακεραία την ευθύνη για ότι επακολουθήσει και την ταλαιπωρία που θα θέσει τους δημότες στη περιοχή της Σωτήρας.   

Ο Δήμος Σωτήρας αυθαιρετεί προκλητικά αφού έχει απορρίψει την σαφέστατη τοποθέτηση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας η οποία διαπιστώνει παραβίαση της ΠΣΣ και τον καλεί να εφαρμόσει τη ΠΣΣ καθιστώντας τους 4 εργάτες ως τακτικό προσωπικό, έχει απορρίψει την μεσολαβητική παρέμβαση του Προέδρου της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού της Ένωσης Δήμων που κάλεσε το Δήμο Σωτήρας συμμορφωθεί με τη ΠΣΣ υιοθετώντας μάλιστα και τη σχετική ενδιάμεση πρόταση που κατέθεσε η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και αγνοεί επιδεικτικά ακόμα και την θετική και σωστή στάση που τηρεί στο ζήτημα το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει διαμηνύσει ότι δεν αντιτίθεται στη ένταξη των 4 εργατών στο τακτικό προσωπικό όπως προνοεί η ΠΣΣ.

Επιπρόσθετα ο Δήμος Σωτήρας όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά αντίθετα προχώρησε στην απόλυση των 4 εργατών και αμέσως μετά προχώρησε στην επαναπρόσληψη μόνο των 3 εξ αυτών καθώς και σε ακόμη μια εντελώς καινούρια πρόσληψη, αυτή τη φορά όμως με νέο καθεστώς εργοδότησης 11μηνων συμβολαίων, αφήνοντας εκτός εργασίας μόνο το μέλος της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ που υπηρετούσε στο Δήμο, παρόλο που υπέβαλε αίτηση ο ίδιος.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την αυθαιρεσία και τη στοχοποίηση εργαζομένων να περάσει. Προχωρούμε στη λήψη δυναμικών μέτρων, η μορφή των οποίων θα ανακοινώνεται όποτε το κρίνουμε σωστό από τη ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Απολογούμαστε εκ των προτέρων για όσους υποστούν ταλαιπωρία μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για όλους μας αλλά ξεκαθαρίζουμε πως μοναδικός και απόλυτος υπεύθυνος είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας.»