Μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού ανακοίνωσε το Υπουργικό

229

Συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση για περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κύπρο.

Τα μέτρα που θα λάβει Κυβέρνηση όπως τα ανακοίνωσε o Υπουργός Υγείας μετά την τετράωρη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου: 

1) Το Υπουργικό αποφάσισε να παραταθεί η αναστολή λειτουργίας των οδοφραγμάτων μέχρι την επόμενη συνεδρία του υπουργικού στις 18 Μαρτίου.

2) Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι 31 Μαρτίου.

3) Ακυρώνονται όλες οι συγκεντρώσεις όπως εκδηλώσεις, παρελάσεις και αγώνες. Όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι την 31 Μαρτίου.

4) Το Υπουργικόεξουσιοδότησε τον ΥΠΟΙΚ όπως εκδώσει εγκύκλιο για την δημόσια υπηρεσία.

5) Θα ανακοινωθεί κατάλογος με σχολεία που θα κλείσουν σε όλες τις βαθμίδες στην επαρχία Λευκωσίας. Ο κατάλογος των σχολείων θα δοθεί εντός της ημέρας από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε σχετική ερώτηση για τη θεία λειτουργία στις εκκλησίες και την παρουσία πιστών πέραν των 75 ατόμων, ο Κ. Ιωάννου υπέδειξε πως θα είναι ποινικό αδίκημα αν γίνονται εκδηλώσεις άνω των 75 ατόμων. «Ο Πρόεδρος είχε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσε για το μέτρο. Όλοι πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα και την κοινωνική ευθύνη που έχουν και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων έχουμε αποφασίσει».