ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

434

Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί, εκατοντάδες επαγγελματίες Τεχνών και συναφών επαγγελμάτων στο χώρο του πολιτισμού καθώς και υποστηριχτές του πολιτισμού με αφορμή την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος αλλά́ και για την γενικότερα πενιχρή στήριξη του Πολιτισμού μέχρι σήμερα, παρά τις συνέπειες της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της κλαδικής ηθοποιών της ΠΕΟ Προκόπης Αγαθοκλέους ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση άφησε τελευταίο τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του και έκαμε λόγο για αδιαφορία και εμπαιγμό. Χρειάζεται, τόνισε, διάλογος για να κατοχυρωθεί η εργασία των καλλιτεχνών μέσα από συλλογικές συμβάσεις.

Από την πλευρά της η συντονίστρια της ομάδας για την εκδήλωση Λέα Μαλένη ανέφερε η πορεία διαμαρτυρίας οργανώθηκε για να υπενθυμίσουν όχι μόνο την ανάγκη να δοθεί το επίδομα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση αλλά και για να αναδειχθούν και άλλα προβλήματα του κλάδου όπως η στήριξη των ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό τώρα που ανοίγουν και οι θεατρικοί χώροι. Δεν υπάρχουν έτοιμες παραστάσεις και τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά καθώς, εξήγησε, χρειάζεται προετοιμασία και παραγωγές ενώ φαίνεται να είναι δύσκολο να ανοίξουν τα θέατρα πριν από τον Σεπτέμβρη.