“ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ”

407

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι ηθοποιοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ηθοποιός Πόπη Αβραάμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “μας έκλεψαν την μαγεία αλλά και την ίδια τη ζωή μας”.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ, τόνισε ότι το θέμα του πολιτισμού δεν είναι καινούργιο αλλά μέσα από αυτή την κρίση ξαφνικά πάρα πολλοί άνθρωποι έμειναν εκτεθειμένοι και κυρίως οι νέες γενιές, χωρίς να δικαιούνται το ελάχιστο ποσό που λαμβάνουν οι άλλοι συμπολίτες μας. Όπως είπε, οι ηθοποιοί παίρνουν τον κατώτατο μισθό όσα χρόνια και αν έχουν ενσκήψει πάνω στο σανίδι. Σημείωσε ότι το κακό του κορωνοϊού μπορεί να τους κατατρέχει ίσως και για ένα χρόνο σημειώνοντας ότι έχουν αναβληθεί αρκετές δουλειές.

Πρόσθεσε ότι είναι πολλά τα προβλήματα και εξέφρασε απογοήτευση για την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών από τους κυβερνώντες και δη από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να μάθει για τις ανάγκες του καλλιτεχνικού χώρου. Η Πόπη Αβραάμ κάλεσε τους κυβερνώντες να βρουν λύσεις σημειώνοντας ότι δεν περισσεύει κανένας, πόσο μάλλον οι άνθρωποι που ψυχαγωγούν τους πολίτες.

Πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός είναι η αφορμή για να διαφανεί το πρόβλημα και να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του ηθοποιού.

ΑΠΟ: dialogos.com.cy