ΠΕΟ: Πλήρης επαναφορά της ΑΤΑ για όλους τους εργαζόμενους

645

Την πάγια θέση της ΠΕΟ για πλήρη αποκατάσταση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) και επέκταση του θεσμού για όλους τους εργαζόμενους επανέλαβε χθες η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους σε συνάντηση της με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκο Κούσιο ο οποίος ξεκίνησε τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για τον καθορισμό της ΑΤΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Υπουργός είπε ότι “έχω ξεκινήσει τις συναντήσεις μου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις ξεχωριστά. Σήμερα είχα την πρώτη συνάντηση με την ΠΕΟ. Συνεχίζω με τις άλλες οργανώσεις και την άλλη βδομάδα θα είναι και οι κοινές συναντήσεις εργοδοτικής και συνδικαλιστικής πλευράς”.

Σήμερα Τρίτη ο Υπουργός θα συναντηθεί με τη ΣΕΚ, την Τετάρτη με την ΔΕΟΚ, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα συναντηθεί με ΟΕΒ και ΚΕΒΕ αντίστοιχα. Την επόμενη βδομάδα, όπως είπε, θα ξεκινήσει τις κοινές συναντήσεις ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ έδωσε χρονοδιάγραμμα μέχρι και τα Χριστούγεννα για να καταλήξει ο διάλογος για την ΑΤΑ είτε σε συναινετική συμφωνία είτε σε αδιέξοδο.