Να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης 19 ηθοποιών για σκοπούς εργασίας

311

H Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ μετά από πολλές ενέργειες και διαβήματα που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορες κατευθύνσεις για την ανάγκη να επανεξεταστεί και να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης για σκοπούς εργασίας για 19 ηθοποιούς από τη Λεμεσό και Πάφο προς τις πόλεις που επιτρέπεται η λειτουργία των θεάτρων κατά 50% βάσει των σχετικών διαταγμάτων, απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή στον Υπουργό Υγείας με κοινοποίηση στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και στην Υπουργό Εργασίας με την οποία ζητά την άμεση επανεξέταση του θέματος.

Οι εργαζόμενοι αυτοί στελεχώνουν θεατρικές παραστάσεις και παραγωγές, οι οποίες λόγω των ιδιαίτερων συνθήκων δεν μπορούν να γίνουν χωρίς αυτούς, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά και άλλους θεατρικούς συντελεστές αλλά και τους θιάσους/παραγωγούς. Μάλιστα οι πλείστες από τις παραγωγές που αναγκαστικά ματαιώθηκαν ή θα ματαιωθούν είναι στην ουσία επιχορηγούμενες εν μέρει απο την ίδια την πολιτεία, σύμφωνα με ανάρτηση της Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στο facebook.

“Με δεδομένο ότι ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τον κόσμο χρειάζεται να συνεχιστεί η καλλιτεχνική δημιουργία και παραγωγή θεωρούμε ότι πρέπει οι 19 αυτοί συναδέλφοι μας να συμπεριληφθούν ανάμεσα σε εκείνους τους εργαζόμενους που μπορούν να μετακινούνται. Θα αναμένουμε και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος”, καταλήγει.