Να μην θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι λόγω κορωνοϊού

316

«Οι επιπτώσεις από τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος του κορωνοϊού πρέπει να κατανεμηθούν δίκαια και να μην θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι», τόνισε με δηλώσεις του ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης μετά τη σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
«Τα μέτρα που έχουν επιπτώσεις στους εργαζόμενους απαιτούμε μα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και διαλόγου», υπέδειξε ο Π. Κυρίτσης.
Σε σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων στο Υπουργείο Εργασίας η Συνδικαλιστική πλευρά ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάσουν το εισόδημα τους σε περίπτωση που θα υποχρεωθούν να μην εργαστούν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, είτε αυτό αφορά άδειες ασθενείας, είτε περιορισμό για προληπτικούς λόγους, είτε αναστολή εργασιών των επιχειρήσεων όπου εργάζονται. Το ίδιο ισχύει και για εργαζόμενους που αναγκαστικά θα απουσιάσουν από την εργασία τους για να μείνουν με τα παιδιά τους ένεκα του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων.
«Η ΠΕΟ παρακολουθεί τις εξελίξεις και καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε επαφή και επικοινωνία με το συνδικαλιστικό Κίνημα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει», κατέληξε ο ΓΓ της ΠΕΟ.