Οι ξενοδόχοι γεμίζουν τις τσέπες τους και εμπαίζουν τους εργαζόμενους

323

Αύξηση της τάξης του 3,4% σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό το Νοέμβριο 2019, τα οποία ανήλθαν σε €95 εκατομμύρια, σε σύγκριση με €91,9 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του 2018, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα οποία δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία.

Σημειώνεται παράλληλα πως ο Νοέμβριος ήταν ο πέμπτος μήνας του 2019 που καταγράφεται αύξηση, σε ετήσια βάση, στα έσοδα από τον τουρισμό.

Αυτά τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα μετρήσιμα στοιχεία που έδειξαν ότι το 2018 και ακολούθως το 2019 είχαμε ρεκόρ αφίξεων τουριστών.

Κανένα παράπονο λοιπόν από τους ξενοδόχους που είδαν τις τσέπες τους να γεμίζουν. Και αντί να δείξουν τον ελάχιστο σεβασμό στους εργαζόμενους που με τον ιδρώτα τους δημιούργησαν κέρδη για τις επιχειρήσεις, οι ξενοδόχοι κάνουν τεχνάσματα για να μην υλοποιήσουν –ως οφείλουν- τη συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης.

Είναι απαράδεκτη η στάση των ξενοδόχων οι οποίοι φαίνεται ότι είναι καθοδηγούμενη από τους Συνδέσμους Ξενοδόχων. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η λανθασμένη ερμηνεία που δίδουν σε άρθρα της Συμφωνίας πολλοί ξενοδόχοι. “Είμαστε σίγουροι ότι οι ηγεσίες των Συνδέσμων δεν είναι βλάκες και ούτε είναι δυνατόν το συνδικαλιστικό κίνημα να μην καταλαβαίνει τι διαπραγματεύεται και τι συμφωνεί. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η ομοιόμορφη και καθολική αμφισβήτηση των συμφωνηθέντων από τους ξενοδόχους ήταν προμελετημένη και σκόπιμη”, επισημαίνουν πολύ σωστά οι Συντεχνίες.

Και για να μην διερωτάστε, η Υπουργός της κυβέρνησης του κεφαλαίου ήταν ενήμερη αλλά… αγρόν ηγόρασε!

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ