Οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού απαιτούν τα δικαιώματά τους

306

Συμβολική εκδηλώση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ έξω από το οίκημα της ΠΕΟ Λεμεσού στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει με κοινωνική ευαισθησία τους συνταξιούχους και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας στα πλαίσια των δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Της εκδήλωσης διαμαρτυρίας προηγήθηκε επαρχιακό συνέδριο στο οποία ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα των συνταξιούχων τα οποία δυστυχώς παραμένουν άλυτα παρόλες τις προσπάθειες και τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ προς την κυβέρνηση. Όπως τόνισε, η ΕΚΥΣΥ δεν έχει άλλες επιλογές από το να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζει μέχρι σήμερα για την επανάκτηση όλων των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και τη βελτίωση του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα ώστε να μην υπάρχουν συνταξιούχοι φτωχοί. Στο συνέδριο έγινε ενημέρωση και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και εγκρίθηκε υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας στο οποίο καταγράφονται 13 προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τους συνταξιούχους με την απαίτηση να επιλυθούν.

Μεταξύ των αιτημάτων της ΕΚΥΣΥ είναι να καταργηθεί το πέναλτι 12% που επιβάλλεται στους συνταξιούχους 63 ετών, να αρθεί οριστικά η αδικία σε βάρος των χήρων ανδρών με την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι χήροι, την επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος μάνας με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν το 2012 , την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται στο ΓεΣΥ κ.α.