“ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ Η ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ”!

621

Παραληρηματικό χαρακτήρα έχει πάρει το τελευταίο διάσημα ο αντικομμουνισμός της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μπολσονάρου στη Βραζιλία. Τελευταίο κρούσμα είναι η προκήρυξη του Εθνικού Ιδρύματος για τις Τέχνες της Βραζιλίας (FUNARTE) που αποκλείει από το Βραβείο Στήριξης Μουσικών Συγκροτημάτων για το 2020 τη συμμετοχή συγκροτημάτων της ροκ, με την αιτιολόγηση ότι η μουσική αυτή συσχετίζεται με… «σχέδια των Σοβιετικών» για τη διάδοση του κομμουνισμού στον κόσμο!!!

Την κωμικοτραγική αυτή άποψη συμμερίζεται ο ο νέος πρόεδρός του FUNARTE Ντάντσι Μαντουβάνι, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του ακροδεξιού προέδρου Ζάιχ Μπολσονάρου.

Προκαλώντας κάτι μεταξύ οργής και γέλιου, ο νέος υπεύθυνος για την προαγωγή των τεχνών στη Βραζιλία ανήρτησε βίντεο στο YouTube όπου εξηγεί με λεπτομέρειες τη θεωρία του πως το ροκ υποκινείτο από… «σοβιετικά σχέδια» για να διαβρωθεί ο κόσμος ολόκληρος από τον… κομμουνισμό!

Dante Mantovani

Ο Ντάντσι Μαντοβάνι, νέος πρόεδρος Εθνικού Ιδρύματος για τις Τέχνες της Βραζιλίας (FUNARTE), που θεωρεί την ροκ μουσική ως… όργανο των κομμουνιστών.

Στο βίντεο, ο Μαντουβάνι επιτίθεται στην αριστερίζουσα Σχολή της Φρανκφούρτης και τους διάσημους εκπροσώπους της Τέοντορ Αντόρνο και Μαξ Χορκχάιμερ, ιδίως ξιφουλκώντας τις σχέσεις της με την κουλτούρα και τις αναλύσεις της για την πολιτιστική βιομηχανία. Ιδίως σε ό,τι αφορά τη μουσική (ο Αντόρνο, ως γνωστόν ήταν δεξιοτέχνης πιανίστας).

Ξεπερνώντας τα όρια της γελοιότητας, ως παράδειγμα για τη διαβρωτική επήρεια του ροκ, ο ακροδεξιός Μαντουβάνι στο βίντεό του παραθέτει τους Μπιτλς, που εκλήθησαν, πάντοτε βάσει των σοβιετικών σχεδίων, «να καταστρέψουν τις αμερικανικές οικογένειες, γιατί αυτές είναι το θεμέλιο του καπιταλισμού».

Το αποκορύφωμα του ακροδεξιού-φασιστικού τραγέλαφου, είναι η επισήμανση του Μαντουβάνι πως «το ροκ ενθαρρύνει τα ναρκωτικά, που ενεργοποιούν το σεξ, που τροφοδοτεί τη βιομηχανία των αμβλώσεων».

ΑΠΟ: atexnos.gr/