Ο αγώνας των συνταξιούχων συνεχίζεται

299

Με τα προβλήματα των συνταξιούχων και το συνεχιζόμενο αγώνα της ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους ασχολήθηκε η διευρυμένη συνεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η συνεδρία ασχολήθηκε και με τα προβλήματα που ακόμη παρουσιάζονται από την αδικαιολόγητα πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων, την σύνταξη χηρείας για τους άντρες και την θέση της ΕΚΥΣΥ για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους και για την απαράδεκτη συμπεριφορά των τραπεζών από τις υπερχρεώσεις που επιβάλλουν αδικαιολόγητα στους συνταξιούχους επειδή δεν μπορούν λόγω ηλικίας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας .

Η σύσκεψη στελεχών της ΕΚΥΣΥ στην οποία παρευρέθηκε και ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λευκωσίας Ευτύχιος Παπαμιχαήλ ο οποίος απηύθυνε σύντομό χαιρετισμό, ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη και για τα διαβήματα της οργάνωσης του και της ΠΕΟ προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας για την ανάγκη κατάργησης του άδικου και ισοπεδωτικού πέναλτι που επιβάλλεται σε συνταξιούχους των 63 χρόνων με μείωση της σύνταξης τους κατά 12% . Αποφασίστηκε ότι o αγώνας θα συνεχιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα.

Η συνεδρία ασχολήθηκε και με την πορεία εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Η εκτίμηση των συνταξιούχων είναι θετική και εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την λειτουργεία του , ωστόσο έχουν εντοπιστεί κάποια προβλήματα όπως η μερική έλλειψή φαρμάκων και το κόστος που παρατηρείτε από την συνεισφορά που πληρώνουν οι συνταξιούχοι ,οι χρόνιοι ασθενείς ,οι αιχμάλωτοι και οι παθόντες, για τα οποία η ΕΚΥΣΥ θα κάνει τα αναγκαία διαβήματα για επίλυση τους .

Της συνεδρίας προηγήθηκε διάλεξη με θέματα που ενδιαφέρουν τους ηλικιωμένους και ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών νοσηλευτικής φροντίδας στο σπίτι από την Πόπη Ψάλιου Γ. Διευθύντρια και την Ειρήνη Αντρείου της CURIS NETWORK.