Παγκύπρια εκστρατεία ΠΕΟ για την Ημέρα της Γυναίκας

337

Με κύριο σύνθημα «Μαζί στον αγώνα για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα» το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ αρχίζει στις 2 Μαρτίου, την Παγκύπρια μαζική εκστρατεία του για να τιμήσει την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ η εκστρατεία  στους τόπους δουλειάς θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του μήνα και στη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν εκατοντάδες επαφές και Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους εργασίας, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη διάρκεια των Συνελεύσεων και των επαφών στους χώρους εργασίας η ΠΕΟ θα δώσει το καθιερωμένο γαρύφαλο σε όλες τις εργαζόμενες καθώς και ειδική έκδοση του Γραφείου Γυναικών  με τίτλο «Γνωρίζω, Οργανώνομαι – Διεκδικώ» η οποία περιλαμβάνει  νομοθεσίες που αφορούν την ισότητα και διάφορες κοινωνικές παροχές και επιδόματα.

Στα πλαίσια της εκστρατείας αντιπροσωπεία του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ μαζί με το Τμήμα Γυναικών της DEV-IS και άλλων Τ/κ συνδικαλιστικών Οργανώσεων θα επισκεφθούν χώρους εργασίας για να τιμήσουν την επέτειο, την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Στις 9 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Γραφείου θα επισκεφθεί Τουρκοκύπριες εργαζόμενες.

Την Τρίτη, 8 Μαρτίου, 10.30π.μ.-11.30π.μ στην είσοδο της Οδού Λήδρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενάντια στην πολιτική της αγοράς υπηρεσιών που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο Γυναικών ΠΕΟ και τους εργαζόμενους στα Απογευματινά και Βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν από την κυβέρνηση να εργάζονται με αγορά υπηρεσιών. Θα ακολουθήσει συναυλία από εκπαιδευτικούς των μουσικών σχολείων.

Θα χαιρετίσουν εκ μέρους της ΠΕΟ η Γ.Γ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους και εκ μέρους των εργαζομένων η Άντρη Χ’’Ανδρέου.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες.

Συγκεκριμένα:

Κεντρική εκδήλωση Λευκωσίας 13.3.22

Το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ θα διοργανώσει την Κεντρική Εκδήλωση προς τιμήν της 8ης του Μάρτη την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στις 6μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Κτήμα «ΚΟΥΣΙΟΥΜΗ» στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση ομιλήτριες θα είναι η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών της DEV-IS, Σεβκιούλ Ουλουτάγκ. 

Η εκδήλωση θα διανθιστεί με συναυλία από το Δικοινοτικό Μουσικό Σχήμα  “Let’s sing Together”.

Εκδήλωση Πάφου, 9.3.2022

Η ΠΕΟ Πάφου και το Γραφείο Γυναικών της ΠΕΟ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση προς τιμή της Παγκόσμιας ημέρα της Γυναίκας την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 6μ.μ. στην καφετέρια της ΠΕΟ Πάφου.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Πάφου Νεόφυτος Άσσος. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση.

Εκδήλωση Λεμεσός, 12.3.2022

Το Επαρχιακό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Λεμεσού, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση το Σάββατο, 12 Μαρτίου, στις 4μ.μ. στο Ξενοδοχείο «KAPETANIOS ODYSSIA» (Πρώην ΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΘΕΟΝ).

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λεμεσού Δημήτρης Χριστοδούλου.

Εκδήλωση Λάρνακας, 20.3.2022

Tο Επαρχιακό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Λάρνακας, διοργανώνει με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη εκδήλωση την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στις 4.30 μ.μ. στο «LEBAY» Beach Hotel στη Λάρνακα (δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας).

Κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λάρνακας Γιώργος Ιουλιανός. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Λουκία Σκορδή και δεξίωση.