Πακέτα αλληλεγγύης για πάνω απο 1000 οικογένειες

359

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκαν σήμερα, μέρα κατά την οποία θα δοθούν τα πακέτα αλληλεγγύης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συγχάρηκε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στηρίζει κάθε χρόνο ανθρώπους που έχουν ανάγκη έτσι ώστε αυτές τις μέρες να μπορέσουν να περάσουν υποφερτά, όπως ανέφερε. Σημείωσε ωστόσο ότι οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν την ανάγκη η Πολιτεία να δώσει τη δική της ανάγκη στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. 


Είναι προφανές ότι παρόλες τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης το success story έχει καταρρεύσει, τόνισε, παραθέτοντας παράλληλα τα αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα στην Κύπρο.
230.000 σχεδόν συμπατριώτες μας ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Το 1/3 των νέων ανθρώπων ζουν επίσης στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Εφτά στους δέκα νέους και οκτώ στις δέκα νέες υποχρεώνονται να ζουν με τους γονείς τους γιατί δεν μπορούν να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Αυτή είναι η εικόνα της Κύπρου του 2019 και κανένας δεν πρέπει να θριαμβολογεί για αυτή την κατάσταση, υπέδειξε ο Α. Κυπριανού.
Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να εκπονήσει μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, να εξασφαλίσει ότι αυτή δεν θα εξαντλείται στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά να εξασφαλίζει ότι όλοι οι συμπατριώτες μας θα έχουν αξιοπρεπή διαβίωση.

Διευρύνεται η δυστυχία στην Κύπρο

Χάρη στη δουλειά των εθελοντών και την ευγενική προσφορά επιχειρήσεων και παραγωγών το Δίκτυο είναι και φέτος σε θέση να προσφέρει όλα αυτά τα πακέτα ανακούφισης σε συμπατριώτες μας που δυσπραγούν, τόνισε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Όσο κι αν γίνεται προσπάθεια εξωραϊσμού και να παρουσιαστεί ότι η κοινωνία ευημερεί και είναι όλα ρόδινα, η πραγματικότητα είναι ότι η δυστυχία υπάρχει αλλά το χειρότερο είναι ότι φαίνεται πως δεν μειώνεται αλλά, διευρύνεται, υπογράμμισε ο Π. Κυρίτσης. 
«Η ΠΕΟ, το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν στηρίζουμε τις ελπίδες μας στη φιλανθρωπία αλλά κυρίως στους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς αγώνες για την κατοχύρωση ανθρώπινων συνθηκών ζωής και δουλειάς για τους εργαζόμενους», υπέδειξε ο ΓΓ της ΠΕΟ, προσθέτοντας πως η εθελοντική προσπάθεια να ανακουφιστούν συνάνθρωποι μας έχει το δικό της ρόλο, το κράτος όμως πρέπει να παίξει πρώτο και καλύτερο το δικό του ρόλο για να ανακουφιστεί η κατάσταση. 

Πάνω από 1000 πακέτα Παγκυπρίως

Το Λαϊκό Δίκτυο θα δώσει περισσότερα από 1000 πακέτα παγκυπρίως, δήλωσε ο επικεφαλής του Δικτύου Μάκης Συμεού. Στη Λευκωσία θα δοθούν πάνω από 300. Εξήγησε παράλληλα ότι το Δίκτυο δραστηριοποιείται ολόχρονα με διάφορα προγράμματα.
Ευχαρίστησε τους εθελοντές και τις φιλοπρόοδες εταιρίες που προσφέρουν έμπρακτα, καθώς και τις οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος που συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.