Πανσυδικαλιστική σύσκεψη για την ΑΤΑ

417

Τίποτα καινούριο προέκυψε σήμερα για το θέμα της ΑΤΑ κατά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αφού ο Κυριάκος Κούσιος δεν ανακοίνωσε κάτι νέο. Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη 22/12, πανσυδικαλιστική σύσκεψη για να αποφασιστούν τα επόμενα τους βήματα καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση για συμφωνία, μετά και την αναβολή της κοινής συνάντησης, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν σίγουρα ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

«Δεν ακούσαμε τίποτα καινούριο από τον Υπουργό Εργασίας σήμερα», είπε η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους. «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει στη βάση της μεταβατικής συμφωνίας. Μια συμφωνία που δεσμεύει και τους εργοδότες και τις συντεχνίες και την κυβέρνηση», ανέφερε, τονίζοντας ότι ζήτησαν από τον Υπουργό Εργασίας να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι οποιεσδήποτε επαφές και να πάρει θέση επί του θέματος. «Δεν μπορεί να συνεχίζει επί μακρόν αυτή η εκκρεμότητα. Εμείς έχουμε τονίσει ότι στο πνεύμα και στο γράμμα της συμφωνίας εκείνο που συζητούμε είναι την απόδοση της ΑΤΑ στη βάση της φιλοσοφίας της», είπε, τονίζοντας ότι ήδη οι εργαζόμενοι, από 1/1/2023 αναμένουν να λάβουν ΑΤΑ και πρέπει να κλείσει αυτό το ζήτημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση της κυβέρνησης, ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι «η κυβέρνηση δεν τάσσεται υπέρ της κατάργησης της ΑΤΑ», σημειώνοντας ότι οι πρόνοιες της μεταβατικής συμφωνίας, βάσει της οποίας γίνεται η συζήτηση, «είναι ξεκάθαρες» και δεν αφορούν την κατάργηση της ΑΤΑ.