ΠΕΟ: Αλληλεγγύη με τους Ιταλούς συνδικαλιστές

359

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία ΠΕΟ Κύπρου καταδικάζει απερίφραστα τη νέα απαράδεκτη επίθεση εναντίον των  συνδικαλιστών μελών της USB στην Ιταλία, η οποία πραγματοποιείται μόλις λίγους μήνες μετά την έφοδο της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της USB.

Η νέα επίθεση γίνεται  βάσει κατηγορητηρίου 350 σελίδων της Εισαγγελίας της  Piagenza εναντίον των συνδικάτων USB και Si Cobas με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης στον τομέα της εφοδιαστικής και υλικο-τεχνικής στήριξης.

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στο κύμα του πληθωρισμού και διεκδικούν  αυξήσεις μισθών και συλλογικές συμβάσεις, οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις  επιχειρούν με εκφοβισμούς και απειλές  και παραβιάζοντας συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα,  να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να οργανωθούν  και να υπερασπιστούν τα ταξικά δικαιώματα τους.

Στην Ιταλία η μαχητική δράση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους έχει ενοχλήσει τους εργοδότες του τομέα της εφοδιαστικής και υλικο-τεχνικής στήριξης που χρησιμοποιούν τον  κρατικό μηχανισμό για να επιτεθούν στα  συνδικάτα και τους συνδικαλιστές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τα Ιταλικά συνδικάτα USB και Si Cobas, τα οποία στοχοποιούνται  καθώς και προς όλους τους εργαζόμενους στην Ιταλία και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.