ΠΕΟ για Πρωτομαγιά: “Οι αγώνες δεν αναστέλλονται”

395

Με σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ» ξεκίνησε η εκστρατεία της ΠΕΟ για την εργατική Πρωτομαγιά.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τους περιορισμούς από την πανδημία, η ΠΕΟ θα τιμήσει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Αγώνα και Αλληλεγγύης των εργαζομένων, την Κόκκινη Εργατική Πρωτομαγιά με κινητοποιήσεις σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

“Τιμούμε τους πρωτεργάτες του εργατικού κινήματος του τόπου μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, οι οποίοι μέσα σε συνθήκες άγριας ταξικής και αποικιοκρατικής καταπίεσης, άνοιξαν νέους δρόμους δείχνοντας ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται με οργάνωση και αγώνες. Για τους εργαζόμενους της Κύπρου η παγκόσμια μέρα ταξικής αλληλεγγύης είναι μέρα επαναβεβαίωσης της σταθερής προσήλωσης μας στον αγώνα για επανένωση του τόπου και του λαού μας. Είναι μέρα επαναβεβαίωσης της πάλης μας για κοινωνική δικαιοσύνη, για εργασία με δικαιώματα”, τονίζει με ανακοίνωση της η ΠΕΟ.

“Φέτος στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ούτε αναστέλλονται! Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε, ειδικότερα σήμερα που εντείνεται η επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων με αφορμή την πανδημία”.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας -μάσκες και τήρηση αποστάσεων- βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, το ταξικό συνδικαλιστικό Κίνημα θα τιμήσει την μέρα των εργαζομένων.

“Τα τελευταία χρόνια τιμούμε μαζί με τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα, που από κοινού είμαστε μέλη στην ΠΣΟ, την Πρωτομαγιά. Έτσι και φέτος, παρά τις δυσκολίες, στην κεντρική εκδήλωση της Λευκωσίας, η ΠΕΟ μαζί με τα Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα θα συναντηθούμε στα τείχη της Πράσινης Γραμμής στέλνοντας το μήνυμα της κοινής ταξικής πάλης και αποδεικνύοντας ότι τα μόνα τείχη, τα μόνα συρματοπλέγματα που μπορούν πραγματικά να εμποδίσουν τους ανθρώπους, την ειρήνη, τη συμφιλίωση, την επανένωση, είναι αυτά στο μυαλό μας”.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πρόγραμμα κεντρικής εκδήλωσης ΠΕΟ Σάββατο, 1η Μαΐου 2021:

-10:30 π.μ. Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας
-Ομιλία Γ.Γ ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση
-Χαιρετισμός από τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.
-Πορεία από την Πλατεία Ελευθερίας προς τον κυκλικό κόμβο CYTA (μετά την Πύλη Πάφου).
-Συνάντηση στο τείχος της πράσινης γραμμής με τα Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα και  κοινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Επαρχιακές εκδηλώσεις

ΠΕΟ Πάφου, Παρασκευή 23 Απριλίου

– 7:30 μ.μ. Συγκέντρωση στο προαύλιο της ΠΕΟ Πάφου.

– Ομιλία από τον Επαρχιακό Γραμματέα Νεόφυτο Άσσο.

– Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

– Καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο προαύλιο της ΠΕΟ.

Επίσης η ΠΕΟ Πάφου πραγματοποιεί εθελοντική εργασία προς τιμήν της Πρωτομαγιάς στις 18 Απριλίου στον Δήμο Γεροσκήπου ενώ εθελοντική εργασία θα γίνει και την 1η Μαΐου στις 10.30 το πρωί στην Κοινότητα Χλώρακας και στη συνέχεια θα κατατεθούν στεφάνια στον χώρο της ΠΕΟ.

ΠΕΟ Λεμεσού, Σάββατο 1η Μαΐου

-10π.μ. Συγκέντρωση έξω από το οίκημα της ΠΕΟ Λεμεσού.

-10.30π.μ. Πορεία προς την Πλατεία Εναερίου.

-11π.μ. Ομιλία Επαρχιακού Γραμματέα Δημήτρη Χριστοδούλου.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΠΕΟ Λάρνακας, Σάββατο 1η Μαΐου

-11π.μ. Συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λάρνακα.

-11.30π.μ. Πορεία προς την Πλατεία Φοινικούδων (εξέδρα).

-12μ. Ομιλία Επαρχιακού Γραμματέα Γιώργου Ιουλιανού.

Σύντομο επετειακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΠΕΟ Αμμοχώστου, Σάββατο 1η Μαΐου

Η ΠΕΟ Αμμοχώστου θα τιμήσει την μέρα των εργαζομένων προσφέροντας το γεύμα της 1ης Μαΐου στο ΚΕΠΑ Αμμοχώστου διοργανώνοντας μια σεμνή τελετή προς τιμή των εθελοντών, ενοίκων και εργαζομένων στο Ίδρυμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ. στο προαύλιο του Ιδρύματος με ομιλία από τον Επαρχιακό Γραμματέα Πανίκο Ιεράρχη.