Πολλά τα προβλήματα των συνταξιούχων

320

Η απαίτηση για κατάργηση του πέναλτι 12% που επιβάλλεται στους συνταξιούχους που διεκδικούν να πάρουν σύνταξη στο 63ο έτος της ηλικίας τους, η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η επίλυση του προβλήματος του μεγάλου κόστους για την αγορά φαρμάκων μέσω του ΓΕΣΥ, η επίλυση των προβλημάτων και της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι χαμηλοσυνταξιούχοι εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται για την εξέταση των αιτήσεών τους από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και πολλά άλλα θέματα απασχόλησαν την ετήσια Συνέλευση των συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ Δερύνειας.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου στο οίκημα της «Αναγέννησης» και σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της  ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης μαζί με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου Γιώργο Σωτηρίου, οι οποίοι ενημέρωσαν τους συνταξιούχους για τις εντατικές προσπάθειες της Οργάνωσης για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων. Ωστόσο, όπως τονίστηκε, δυστυχώς η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα που να επιλύουν τα προβλήματα των συνταξιούχων. Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι η Οργάνωση θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέχρι την επίλυση αυτών των προβλημάτων διότι όπως,  τόνισε, εκτιμά ότι τους σημερινούς συνταξιούχους τους αξίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερος σεβασμός από την κυβέρνηση.

Την Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ζαχαρία. Το άνοιγμα των εργασιών της Συνέλευσης έγινε από τον Γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Κυριάκο Άσπρου.