Προειδοποιητική στάση εργασίας στα λιμάνια

360

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23/11/2021, προειδοποιητική μονόωρη στάση εργασίας (07:30 – 08:30) των Λιμενεργατών και Σημειωτών στα τερματικά της Eurogate Container Terminal Limassol και DP World Limassol στο λιμάνι Λεμεσού και στο λιμάνι της Λάρνακας.

Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε μετά από τρεις προειδοποιήσεις προς τους εργοδότες από τις Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ. Η πρώτη δόθηκε τον Ιούλιο. Οφείλεται στην αρνητική στάση τους στα αιτήματα των εργαζομένων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που έληξε στις 31/12/2020.

“Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Δεν έχει μείνει άλλη επιλογή στους εργαζόμενους από τη δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του ΥΕΠΚΑ πραγματοποιήθηκαν πέραν των δέκα συναντήσεων χωρίς αποτέλεσμα”, τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ.

Τονίζουν παάλληλα ότι τα μέτρα αναμένεται να κλιμακωθούν αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις που να οδηγούν στην ανανέωση της ΣΣΕ. Σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη για τη συνέχεια θα βαραίνει αποκλειστικά τους εργοδότες, προειδοποιούν οι Συντεχνίες.