Προειδοποιούν με απεργία οι εργαζόμενοι στην NPT

288

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας λεωφορείων NPT, προειδοποιούν με τη λήψη απεργιακών μέτρων μετά την παρέλευση 10 ημερών αν δεν τερματιστούν οι παραβιάσεις της ΣΣΕ, της πρακτικής και της νομοθεσίας, τονίζει με ανακοίνωση της η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ.

Τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν τη συνεχιζόμενη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και πρακτικής σε σχέση με τις ώρες εργασίας (βάρδιες) τα διαλείμματα των οδηγών σε χώρους με ανύπαρκτες υποδομές, το ύψος των εισφορών στο Ταμείο Αδειών, τον τρόπο υπολογισμού των ωρών που πρέπει να πληρώνει η εταιρεία. Επίσης τις παραβιάσεις της νομοθεσίας για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών και άλλα.

Οπως τονίζει η Συντεχνία, οι παραβιάσεις της ΣΣΕ και πρακτικής επιβεβαιώθηκαν από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και των νομοθεσιών των περί Ελέγχου των Ωρών Οδήγησης και Ανάπαυσης των Οδηγών Ορισμένων Οχημάτων Νόμων του 2007 έως 2017 και των περί της Οργάνωσης του Χρόνου Εργασίας των Εκτελούντων Κινητές Δραστηριότητες Οδικών Μεταφορών Νόμων του 2005 και 2007 από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του ΥΕΠΚΑ.  Σχετικές επιστολές έστειλαν και προς την εταιρεία.

Τις επόμενες 10 μέρες αναμένεται να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, ίσως και απευθείας.  Η συνέχιση όμως της κωλυσιεργίας για το τερματισμό των παραβιάσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί, ούτε και είναι πλέον αποδεκτή, προειδοποιεί η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ.

“Για ακόμα μια φορά καλούνται όλοι να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους για την λύση των προβλημάτων και παραβιάσεων για αποφυγή αχρείαστων αντιπαραθέσεων που ταλαιπωρούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους επιβάτες. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν και την ευθύνη.  Η πολιτική με την οποία οι αρμόδιοι τρέχουν πίσω από τα γεγονότα αντί να τα προλαβαίνουν αναμένουμε να τερματιστεί.”