Προσβλητική και αήθης η επίθεση Αναστασιάδη στην ΓΓ ΠΕΟ

184

H χθεσινή πανεργατική κινητοποίηση για προάσπιση του θεσμού της ΑΤΑ ήταν ιστορική για τους εργαζόμενους της Κύπρου. Η μαζικότητα και ο παλμός των απεργών σε όλες τις πόλεις ήταν πρωτοφανείς, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΕΟ.

“Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα στους εργοδοτικούς συνδέσμους ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την εκμετάλλευση της εργασίας τους, την αθέτηση συμφωνηθέντων και τον εμπαιγμό. Έστειλαν μήνυμα στην παρούσα κυβέρνηση ότι δεν δέχονται την κοροϊδία και την επιτήδεια ουδετερότητα που επέδειξε βάζοντας πλάτες στους εργοδότες. Έστειλαν μήνυμα και στην επόμενη κυβέρνηση ότι απαιτούν άμεσα διόρθωση της αδικίας, αποκατάσταση του δικαιώματος της ΑΤΑ και επέκταση της για όλους τους εργαζόμενους.

Η ΠΕΟ, μαζί με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα για την ΑΤΑ.

Ζητούμε ολόκληρη την ΑΤΑ για αυτούς που απέργησαν χθες αλλά και για αυτούς που δεν απέργησαν. Για αυτούς που δουλεύουν σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές εργαζομένων της Κύπρου.”

Το συνδικαλιστικό κίνημα ήταν και παραμένει αρραγές και ενωμένο για τη διεκδίκηση της ΑΤΑ, τονίζει η ΠΕΟ προσθέτοντας ότι στη χθεσινή απεργία συμμετείχαν 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλύπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η ΠΕΟ χαρακτηρίζει παράλληλα ως πρωτοφανή και αήθη την επίθεση του Προέδρου Αναστασιάδη (ο οποίος φαίνεται δεν μέτρησε σωστά την αγανάκτηση των εργαζομένων) κατά της ΠΕΟ και της ΓΓ Σωτηρούλας Χαραλάμπους.

Από τις 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην κινητοποίηση επέλεξε να επιτεθεί μόνο στην ΠΕΟ και από τους 12 ηγέτες Συντεχνιών επέλεξε να στοχοποιήσει την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απαξιώνοντας την. Η αναφορά του σε «μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε» είναι άκρως προσβλητική και σεξιστική, σημειώνει η ΠΕΟ προσθέτοντας ότι προσβλητική είναι και η απαξίωση του για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη τους που ήταν εκεί και ήταν το ίδιο έντονοι με την τοποθέτηση της ΠΕΟ.

“Ο Πρόεδρος, με τη χθεσινή του συμπεριφορά έδειξε να μην καταλαβαίνει ή να μην θέλει να καταλάβει γιατί ο κόσμος αντέδρασε. Για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης άφησε στο απυρόβλητο την εργοδοτική πλευρά και προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους αποδίδοντας τους μάλιστα άλλα κίνητρα.”