Προσπάθεια ρύθμισης των όρων απασχόλησης στα αεροδρόμια μέσω Παγκύπριας Σύμβασης

454

Έντονη προσπάθεια καταβάλλεται εκ μέρους των Συντεχνιών ώστε να συμφωνηθεί Παγκύπρια Κλαδική Συλλογική Σύμβαση που να ρυθμίζει τους όρους εργοδότησης όλων των εργαζομένων στα διάφορα Τμήματα επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και συγκεκριμένα τα Τμήματα ράμπας και εξυπηρέτησης επιβατών.

Όπως δήλωσε στο Ε.Β. ο Γ.Γ. της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος, διεξάγεται το τελευταίο διάστημα εντατικός διάλογος για να επέλθει κατάληξη το συντομότερο δυνατό. «Σε ότι αφορά το Τμήμα ράμπας συνεχίζεται ο απευθείας διάλογος, για το Τμήμα εξυπηρέτησης επιβατών δυστυχώς προκλήθηκε σοβαρό πρόβλημα σε μια εκ των δύο εταιρειών που διεξάγουν τις υπηρεσίες αυτές και συγκεκριμένα την Swissport και πρέπει να επιλυθεί για να γίνει η Κλαδική Σύμβαση. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα αφορά την μετατροπή αριθμού εργαζομένων σε αορίστου χρόνου».

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων φάνηκε ότι η εταιρεία δεν ήταν πρόθυμη να προχωρήσει σε αυτή την διευθέτηση με αποτέλεσμα να υπάρξει αδιέξοδο και να σταλεί από τις Συντεχνίες προειδοποιητική επιστολή 10 ημερών για τη λήψη απεργιακών μέτρων. Για το ζήτημα αυτό ενημερώθηκε και το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείο Εργασίας, το οποίο κάλεσε τις δύο πλευρές σε διαβουλεύσεις. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα η οποία δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα και θα ακολουθήσει δεύτερη σήμερα, Δευτέρα, 4 Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι θα καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα ώστε να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα κυρίως σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό, την οικονομία και τον τόπο μας», ανέφερε ο Σ. Τούλουπος.