Πρωταθλητές στην ακρίβεια… ουραγοί στους μισθούς

470

Το ακριβότερο γάλα, τυρί και αυγά πληρώνουν οι καταναλωτές στην Κύπρο ενώ την ίδια στιγμή αγοράζουμε το ψωμί για παντεσπάνι!

Η Κύπρος καταλαμβάνει για ακόμα μια φορά θλιβερές πρωτιές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε θέματα που αφορούν την ευημερία του λαού. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η χώρα μας βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις στην ακρίβεια στο γάλα και το ψωμί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στο γάλα, το τυρί και τα αβγά είναι 36% πιο ψηλές από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ οι τιμές στο ψωμί και τα δημητριακά είναι 23% πιο ψηλές.

Στο γάλα, το τυρί και τα αβγά η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις πιο ψηλές τιμές, ενώ στο ψωμί και τα δημητριακά βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Στο γενικότερο πλαίσιο οι τιμές στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά στην Κύπρο είναι 8% πιο υψηλές από την ΕΕ.

Και ενώ η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια της ακρίβειας σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, οι απολαβές των εργαζομένων στην Κύπρο είναι 35% πιο χαμηλές από τον μέσο όρο της ΕΕ. Συγκεκριμένα, οι απολαβές των εργαζομένων στην Κύπρο ανέρχονται σε 24.249 ευρώ το χρόνο σε σύγκριση με 37.085 ευρώ στην ΕΕ.