ΠΣΕ: Εκδήλωση καταδίκης της συμφωνίας ΗΠΑ-Ισραήλ

286

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει εκδήλωση καταδίκης της «Συμφωνίας του Αιώνα» των ΗΠΑ και Ισραήλ για το Παλαιστινιακό, τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου ώρα 17:00, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

«Καταδικάζουμε τη λεγόμενη ‘Συμφωνία του Αιώνα’, η οποία αποτελεί ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και συνομολογήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, χωρίς τους Παλαιστίνιους, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ. Μια συμφωνία η οποία εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα του Ισραήλ και του Ιμπεριαλισμού και δικαιολογημένα δεν γίνεται αποδεκτή από τους Παλαιστίνιους και άλλους λαούς της περιοχής», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι μέσω αυτής της συμφωνίας επιδιώκεται να γονατίσουν ολοκληρωτικά τον παλαιστινιακό λαό νομιμοποιώντας τα εγκλήματα και τις παράνομες ενέργειες του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και άλλων λαών της περιοχής για πάνω από μισό αιώνα. Μεταξύ άλλων, αναφέρει το ΠΣΕ, επιδιώκεται νομιμοποίηση και εδραίωση της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη με εκχώρηση του 30% της της κατεχόμενης Παλαιστίνης στο Ισραήλ, μεταξύ αυτής και της κοιλάδας του Ιορδάνη.

ΤΟ ΠΣΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.