ΠΣΟ: Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του

321

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σε ανακοίνωση της εκφράζει την στήριξη της στους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες στα εργασιακά τους δικαιώματα και την υγεία τους μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού.

Καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την διαφύλαξη  της ζωής και της υγείας των εργαζομένων καθώς και για προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Χαιρετίζει την ηρωική συμβολή των εργαζομένων καθώς και όλων των επιστημόνων στον τομέα της υγείας που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις ζωές των εργαζομένων και όλων των ανθρώπων κάτω από εξοντωτικές συνθήκες.

Διαπιστώνονται κενά στα συστήματα υγείας εξαιτίας των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων ενώ σε περιοχές όπως είναι η Αφρική η Ασία, η Λατινική Αμερική εξαιτίας των ελλείψεων στις βασικές υποδομές οι εργαζόμενοι εκτίθενται στην απειλή της πανδημίας.

Παράλληλα η ΠΣΟ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες από την εξάπλωση του κορωνοϊού και ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τις κυβερνήσεις των χωρών.