Ροκανίζουν τον χρόνο εις βάρος των εργαζομένων οι ξενοδόχοι

309

Η Συντεχνία Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ εκφράζει την απογοήτευση και την λύπη της για την  μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξεύρεση λύσης για εφαρμογή του Μνημονίου Συμφωνίας 2019-2022 στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

Η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υ.Ε.Κ.Α  δυστυχώς δεν δείχνει σημάδια που να συνηγορούν ότι ενδεχομένως να υπάρχει φως στην σήραγγα, τονίζει η Συντεχνία σε ανακοίνωση της προσθέτοντας ότι η προσπάθεια ροκανίσματος του χρόνου είναι προσφιλής μέθοδος των ξενοδόχων που φέρουν και την κύρια ευθύνη για να αποπροσανατολίσουν και να αποδυναμώσουν τους εργαζόμενους ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που υπάρχει συμπίεση και εντατικοποίηση της εργασίας αφού υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση.

Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ καλεί το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων να επισπεύσει την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης για να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσει στην κήρυξη αδιεξόδου όπως προνοεί ο κώδικας Βιομηχανικών  Σχέσεων.

“Ως ΠΕΟ,  δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο ροκάνισμα του χρόνου και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας για διασφάλιση των δικαιωμάτων των  ξενοδοχοϋπαλλήλων”, προειδοποεί η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους σε ενότητα και να βρίσκονται σε εγρήγορση.