Σε αντίξοες συνθήκες εν μέσω καύσωνα εργάζονται οι οδηγοί λεωφορείων

352

Σε αντίξοες συνθήκες αναγκάζονται να εργάζονται αυτές τις μέρες οι οδηγοί των λεωφορείων λόγω του καύσωνα σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με επιστολή του ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθου Ελευθερίου προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, οι συνθήκες καύσωνα δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στους οδηγούς που είναι υποχρεωμένοι να φορούν συνεχώς τη μάσκα τους, αλλά και τους επιβάτες των λεωφορείων, λόγω του διατάγματος για τη μη χρήση των κλιματιστικών.

Ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ καλεί τον Υπουργό όπως άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους, προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων από το υπουργείο, που θα ρυθμίζουν ικανοποιητικά υπό τις περιστάσεις το συγκεκριμένο θέμα. «Ήδη αρκετοί οδηγοί μας ενημερώνουν πως δεν νοιώθουν καλά και δεν γνωρίζουν αν θα αντέξουν να εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες», υποδεικνύει ο Α. Ελευθερίου.

«Οι οδηγοί στις δημόσιες μεταφορές με καλή θέληση συνεργάζονται με το υπουργείο σας και τις εταιρείες τους, για να βοηθήσουν όσο καλύτερα μπορούν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Σήμερα αναμένουν και τη δική σας κατανόηση για την εξεύρεση πρακτικών λύσεων, λόγω του καύσωνα» καταλήγει η επιστολή.