Σε νέες διαβουλεύσεις Συντεχνίες και DP World μετά την απεργία στο λιμάνι

305

Ενώπιον της διεύθυνσης του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους οι Συντεχνίες των εργαζομένων και ο διαχειριστής του τερματικού γενικού φορτίου στο λιμάνι Λεμεσού, DP World, μετά την αυθόρμητη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν οι εργαζόμενοι στις 16 Μαρτίου εξαιτίας της μονομερούς απόφασης απόλυσης προσωπικού.

Μετά την παρέμβαση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στις 17 Μαρτίου στο Υπουργείο Εργασίας, όπου συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη διαβουλεύσεων υπό την αιγίδα του για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης, ωστόσο δεν έχει οριστεί οποιαδήποτε συνάντηση για το θέμα των πλεονασμών. Αναμένεται ότι το Υπουργείο θα δει πώς προχωρούν οι διαβουλεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και αναλόγως θα προχωρήσει και στο ζήτημα των 16 πλεονασμών.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν με καλή θέληση και με σεβασμό προς τις διαδικασίες. Βέβαια, η εταιρεία επιμένει πως υπάρχουν πλεονασμοί και ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση, ενώ οι Συντεχνίες θεωρούν πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και θα θέσουν τα επιχειρήματα και τις θέσεις τους στο διάλογο που θα ακολουθήσει.

Οι συναντήσεις θα είναι εντατικές και μέχρι την ολοκλήρωση τους παραμένει «παγωμένη» η απόφαση της DP World Limassol για απολύσεις και δεν τίθεται θέμα απεργιακών κινητοποιήσεων από πλευράς εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, χτες αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για τη συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης.