ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ: Κατάρρευσε ο μύθος των κυβερνώντων για την «επωφελή» ιδιωτικοποίηση

564

Με ανακοίνωση της η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ τονίζει ότι η συζήτηση που συνεχώς επανέρχεται μπροστά στη κοινωνία με τις υπέρμετρες και αδικαιολόγητες αυξήσεις στα τέλη που καθορίζουν οι ίδιοι οι επενδυτές του Λιμανιού Λεμεσού σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες του και αναγκάζει καταναλωτές, οργανωμένα σύνολα, κόμματα ακόμα μέχρι ακόμα την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις να αντιδρούν, επιβεβαιώνει ένα ξεκάθαρο και απλό γεγονός:

“Ότι η ιδιωτικοποίηση που έγινε στο μοναδικό εμπορικό λιμάνι του τόπου μας, του Λιμανιου Λεμεσού, δεν εξυπηρετεί την οικονομία και την κοινωνία όπως με εμμονή υποστήριζαν κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα αλλά ζημιώνει στο σύνολο της οικονομία του τόπου και βέβαια τους πολίτες και την κοινωνία ευρύτερα”. Στην πράξη δηλαδή πλέον και όχι στα λόγια, εξηγεί η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, τα νεοφιλελεύθερα μυθεύματα και επιχειρήματα της κυβέρνησης για τις «καλές» και «επωφελείς» ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη συγκράτηση των τιμών, τον εκσυγχρονισμό των οργανισμών κτλ έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος μπροστά στα μάτια των πολιτών και των εργαζομένων οι οποίοι το μόνο που καταλαβαίνουν να γίνεται είναι να εξυπηρετούνται με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των επενδυτών οι οποίοι έχουν μειώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ κάθε τρεις και λίγο αυξάνουν αυθαίρετα τις τιμές των τελών.        

Άρα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, για αυτή την κατάσταση και το τεράστιο σκάνδαλο που συντελέστηκε με το ξεπούλημα του Λιμανιού Λεμεσού η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. “Πρώτα εγκλημάτησαν συνειδητά παραχωρώντας στο πιάτο το μοναδικό εμπορικό λιμάνι του τόπου μέσα από μια σκανδαλώδη συμφωνία γεμάτη αβάσταχτους και επαχθείς όρους για το κράτος και προκλητικά ευνοϊκούς για τους ιδιώτες επενδυτές και μετά φρόντισαν να αφαιρέσουν και την εξουσία από τη Βουλή να εγκρίνει με Κανονισμούς τα λιμενικά τέλη”. Σήμερα, υπογραμμίζει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, μπροστά στην καταγεγραμμένη παταγώδη αποτυχία τους αντί να αξιολογήσουν την κατάσταση και να παραδεχτούν ότι ζήμιωσαν την κοινωνία και την οικονομία με την εμμονή τους να ξεπουλούν ευαίσθητους και στρατηγικούς τομείς που αποτελούν περιουσία του δημοσίου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, προχωρούν σε ευφάνταστες εισηγήσεις για κρατική επιχορήγηση των επενδυτών με τις οποίες στην ουσία φορτώνουν όλο το κόστος στη κοινωνία.

“Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ από τη πρώτη στιγμή τάχθηκε από θέση αρχής ενάντια στο ξεπούλημα του Λιμανιού Λεμεσού. Αγωνιστήκαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή για την αποτροπή του, ακόμα και μόνοι μας χωρίς τη συνδρομή των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Είχαμε προειδοποιήσει από τότε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν η απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων καθώς και ότι οι σημαντικές αυξήσεις των τελών θα φορτωθούν τελικά στη κοινωνία. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται, με το πιο σκληρό τρόπο για την κοινωνία, η θέση της συντεχνίας μας.

Διαβεβαιώνουμε ότι από τη πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση και μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, θα εντείνουμε  τον αγώνα για αποτροπή τους.”