Σημαντικά εργασιακά ζητήματα στην 110η Σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

361

Πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Γενεύη η 110η Σύνοδος της Διεθνούς Οργάνωση Εργασίας (ILO) η οποία θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου. Το άνοιγμα της Συνόδου έγινε διαδικτυακά στις 17 Μαΐου ενώ οι εργασίες ξεκινούν στις 30 του μήνα.

Η 110η Σύνοδος της Διάσκεψης συνδυάζει την προσωπική συμμετοχή στη Γενεύη αλλά και την εξ αποστάσεως συμμετοχή μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. Η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα προσφωνήσει διαδικτυακά την Σύνοδο ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας θα συμμετέχει με φυσική παρουσία στη Γενεύη ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Πιερής Πιερή. Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους. Στην ατζέντα της Συνόδου περιλαμβάνεται η ετήσια Έκθεση του Γενικού Διευθυντή, το πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός, η κατάθεση εκθέσεων και πληροφοριών σχετικά με την εφαρμογή των Συμβάσεων και συστάσεων, ο καθορισμός προτύπων για την Μαθητεία, η συνεχιζόμενη συζήτησης σχετικά με τον στρατηγικό στόχο της απασχόλησης, η αξιοπρεπής εργασία και κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία καθώς και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους οικιακούς βοηθούς, βασικούς παράγοντες στην οικονομία της περίθαλψης.

Στη Σύνοδο θα απευθύνει ομιλία διαδικτυακά ο νέος Γ.Γ. της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Πάμπης Κυρίτσης.