Σημαντική συνεισφορά των εργαζομένων της ΑΗΚ στον αγώνα κατά της πανδημίας

360

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις στην ΑΗΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, μέσα από την οποία ανακοινώνουν ότι με πόρους των εργαζόμενων, έχει ήδη προχωρήσει η παραγγελία τεσσάρων (4) αναπνευστήρων οι οποίοι αναμένεται σύντομα να παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας. Αναφέρουν επίσης ότι τα καταλύματα του προσωπικού στο Παραλίμνι, χρησιμοποιούνται ήδη για διαμονή ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που εργάζεται στο νοσοκομείο αναφοράς στο Παραλίμνι, ενώ θα παραχωρηθεί επίσης εξοπλισμός σε ηλεκτρικές συσκευές (καφέδων κλπ) για τις καθημερινές ανάγκες των γιατρών και των νοσοκόμων στους χώρους που θα μας υποδείξει το Υπουργείο Υγείας.

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις εκφράζουν παράλληλα αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους τους που αψηφώντας κάθε κίνδυνο, εργάζονται στις Περιφέρειες και στους Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθμούς με στόχο τη συνέχιση της απρόσκοπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στους πολίτες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Τούτες τις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος μας και ο καθένας μας με το δικό του τρόπο δίνει τη δική του μάχη ενάντια στον αόρατο εχθρό που απειλεί τη ζωή μας, οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ, από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη μεγάλη προσπάθεια του κράτους και του Υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Για το σκοπό αυτό, ευχαρίστως θέσαμε στη διάθεση των αρμοδίων του Υπουργείου τα εξοχικά καταλύματα του προσωπικού παγκύπρια για όποια χρήση κρίνουν οι ίδιοι αναγκαία.

Αναφέρουμε ότι τα καταλύματα του προσωπικού στο Παραλίμνι, χρησιμοποιούνται ήδη για διαμονή ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που εργάζεται στο νοσοκομείο αναφοράς στο Παραλίμνι. Θα παραχωρηθεί επίσης εξοπλισμός σε ηλεκτρικές συσκευές (καφέδων κλπ) για τις καθημερινές ανάγκες των γιατρών και των νοσοκόμων στους χώρους που θα μας υποδείξει το Υπουργείο Υγείας .

Συνεχίζοντας την στήριξη μας στον αγώνα αυτό, με πόρους των εργαζόμενων, έχουμε ήδη προχωρήσει στην παραγγελία τεσσάρων (4) αναπνευστήρων οι οποίοι αναμένεται σύντομα να παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας.

Εκφράζουμε την εκτίμηση και την αλληλεγγύη μας προς όλους τους συναδέλφους που αψηφώντας κάθε κίνδυνο, εργάζονται στις Περιφέρειες και στους Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθμούς με στόχο τη συνέχιση της απρόσκοπτης παροχής του πολύτιμου και αναγκαίου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας στους πολίτες, καθώς και την Αρχή Ηλεκτρισμού για τις εργασιακές διευθετήσεις και τα μέτρα που λαμβάνει ώστε να πετύχει τη διαφύλαξη του προσωπικού προς επίτευξη του σκοπού αυτού.
Τέλος, συγχαίρουμε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τις θερμές μας ευχαριστίες προς το ιατρικό, παραϊατρικό και άλλο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων μας που είναι στην πρώτη γραμμή και με αυταπάρνηση και αυτοθυσία και κίνδυνο της ζωής τους, εργάζονται ακατάπαυστα νύκτα και μέρα για να αντιμετωπίσουν αυτή την πανδημία. Τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση τους για οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε.
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.»