Στήριξη της ΠΕΟ στην προσπάθεια του ΟΑΥ για εφαρμογή του ΓΕΣΥ

646

Τη στήριξη της ΠΕΟ ως συνοδοιπόρο στην προσπάθεια εφαρμογής του ΓΕΣΥ εξέφρασε ο ΓΓ Πάμπης Κυρίτσης προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής τον ΓΓ επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΟΑΥ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και στελέχη του Οργανισμού. Η αντιπροσωπεία της ΠΕΟ, που αποτελείτο επίσης από την αναπληρώτρια ΓΓ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΥ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και τη Γραμματέα του Τμήματος Γυναικών Μαρίνα Κούκου, συζήτησε την πορεία του ΓΕΣΥ μέχρι σήμερα καθώς και τα επόμενα βήματα.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση με τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΟΑΥ. Η συνάντηση, τόνισε, έγινε πρώτα και κύρια για να ενημερωθεί η ΠΕΟ που βρίσκεται η εφαρμογή του συστήματος, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΕΣΥ αυτή τη στιγμή, «να αξιολογήσουμε μαζί ως εταίροι την πορεία σε αυτή την προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα να εκφράσουμε κάποιες απόψεις για το πως αντιμετωπίζονται καλύτερα, με θετικό τρόπο, ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο και τα εισπράττουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα».

Είναι ξεκάθαρο, υπέδειξε ο ΓΓ της ΠΕΟ, «ότι στηρίζουμε το ΓΕΣΥ». Ο Π. Κυρίτσης ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία της ΠΕΟ τόνισε πως παρόλες τις μεγάλες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε και ανταποκρίνεται στην αποστολή για να στηθεί ένα ΓΕΣΥ που να έχει τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει εδώ και πολλά χρόνια.

«Έχουμε δηλώσει στα στελέχη και τον πρόεδρο του ΟΑΥ ότι είμαστε συνοδοιπόροι και στηρίζουμε την προσπάθεια τους», τόνισε, προσθέτοντας πως η ΠΕΟ με τη συμμετοχή της στο ΔΣ του ΟΑΥ και με τις εποικοδομητικές της προτάσεις θα συνεχίσει να συμβάλει ώστε το σύστημα να γίνεται συνεχώς και καλύτερο.

Εξέφρασε παράλληλα αισιοδοξία απ’ όσα άκουσε από τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΟΑΥ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε καλό δρόμο».

Στις δικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου υπέδειξε ότι το ΓΕΣΥ είναι αποτέλεσμα κοινωνικών αγώνων, ανήκει στο σύνολο της Κυπριακής κοινωνίας. Γι’ αυτό, εξήγησε, ο κοινωνικός έλεγχος, ο έλεγχος από τους κοινωνικούς εταίρους είναι ευπρόσδεκτος και αυτονόητος. «Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Σημείωσε πως είναι κοινή διαπίστωση ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά τα προβλήματα αυτά, είπε, είναι αναμενόμενα σε μια τεράστια κοινωνική μεταρρύθμιση που είναι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ. «Διάγουμε τον τέταρτο μήνα της πλήρους εφαρμογής του ΓΕΣΥ και κοινή διαπίστωση είναι ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση». Ανέφερε επίσης ότι στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΠΕΟ δεν στάθηκαν μόνο στα καλά αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΟΑΥ για το ΓΕΣΥ. «Είναι κοινή αντίληψη ότι η αισιοδοξία που εξέφρασε ο ΓΓ της ΠΕΟ είναι και δική μας αισιοδοξία ότι βαδίζουμε σωστά», κατέληξε.