Στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη οι απεργοί εκπαιδευτικοί

329

Με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των απεργών εκπαιδευτικών των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, στις 9 το πρωί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συντεχνιών και των εκπροσώπων των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου, αφού άκουσε τις θέσεις των συντεχνιών και των εκπαιδευτικών για κατάργηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών στα εν λόγω προγράμματα, έδειξε κατανόηση και υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει για επίλυση του θέματος. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνάντηση η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δίνει ελπίδες για την επίλυση του προβλήματος με δίκαιο τρόπο ο οποίος δε θα δημιουργεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία των προγραμμάτων. Ο κ. Νεοφύτου ζήτησε όπως πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση σε μια βδομάδα ούτως ώστε να δοθεί χρόνος να συζητήσει το θέμα με την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος είπε πως έφτασε η στιγμή να λυθεί το πρόβλημα και σημείωσε πως δεν έχουν μείνει ζητήματα που να μην έχουν απαντήσει οι συντεχνίες σχετικά με τις ανησυχίες του κράτους και της Κυβέρνησης.

«Δεν ζητούμε», όπως είπε, «να μετατρέψουμε τον οποιονδήποτε σε δημόσιο υπάλληλο μέσα από μια διαδικασία αντίθετη με το Σύνταγμα, ούτε να γίνουν αορίστου χρόνου. Αυτό που ζητούμε, πρόσθεσε, είναι να επιστρέψουν στην κατάσταση που ήταν πριν το 2013 έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο Ταμείο Ανεργίας αφού η απασχόληση τους είναι μόλις 7 μήνες το χρόνο».Είπε πως οι συνθήκες για αυτές τις οικογένειες είναι πολύ δύσκολες και υπάρχουν εκπαιδευτικοί που παλεύουν με διάφορους τρόπους για να έχουν ένα μεροκάματο να ζήσουν. «Φεύγουμε αισιόδοξοι από αυτή τη συνάντηση, αναμένουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό, ούτως ώστε να κλείσουμε το θέμα της απεργίας και να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην ομαλότητα», κατέληξε.