Συγκινητική η αλληλεγγύη με τους σεισμόπληκτους

343

Συγκλονιστική και συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην εκστρατεία αλληλεγγύης που εξήγγειλε η ΠΕΟ και το ευρύτερο Λαϊκό Κίνημα για τους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας.

Πάνω από 1.000 κούτες με ρουχισμό και τρόφιμα έχουν μαζευτεί στα οικήματα της ΠΕΟ σε όλες τις επαρχίες ενώ η ροή συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι η εκστρατεία συλλογής ρουχισμού και τροφίμων έληξε την Τετάρτη.

Ο ρουχισμός και τα τρόφιμα μεταφέρονται με φορτηγά σε αποθήκη της Πρεσβείας της Συρίας στην Κύπρο, για να μεταφερθούν στη συνέχεια με αεροπλάνα στη Βηρυτό και από εκεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Πάρα πολλής κόσμος μεταφέρει πράγματα στα γραφεία της ΠΕΟ και εκεί πολλοί εθελοντές, ανάμεσά τους και αλλοδαποί πρόσφυγες και αιτητές ασύλου, έσπευσαν να βοηθήσουν στο διαχωρισμό των ειδών και στο πακετάρισμα. Συγκηνητική είναι η συνεισφορά της κοινότητας των Σύριων που ζουν στην Πάφο, κάποιοι από τους οποίους κατάγονται από τις σεισμόπληκτες περιοχές και φίλοι ή γνωστοί τους χάθηκαν μέσα στα ερείπια, ενώ άλλοι παραμένουν εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βαρυχειμωνιά.

Επίσης, σε διάφορους χώρους εργασίας έγινε οργανωμένη εθελοντική προσπάθεια που στηρίχτηκε και από κάποιες διευθύνσεις επιχειρήσεων που συνέβαλαν και αυτές. Στη βοήθεια που έχει συλλεγεί συμπεριλαμβάνεται και η συνεισφορά εταιρειών σε τρόφιμα αλλά και φάρμακα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συντονίστριας της εκστρατείας, Μαρίνας Κούκου, επικεφαλής του Γραφείου Γυναικών-Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ,  στην Χαραυγή, η χρηματική βοήθεια που έχει μαζευτεί θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με τις συντεχνίες DEVIS και της DISK για την αγορά αντίσκηνων για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.

«Τα οικήματα των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος έχουν ήδη γεμίσει με διάφορα είδη από τις πρώτες δύο μέρες κι η ανταπόκριση του κοινού όπως είπε, είναι συγκινητική», τόνισε η Μ. Κούκου.

Είπε επίσης ότι η ΠΕΟ είναι σε συνεννόηση με τα συνδικάτα της Συρίας αλλά και με τον Επιτετραμένο της χώρας στην Κύπρο για αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων και παράλληλα είναι σε επαφή με τα Τ/Κ συνδικάτα για αποστολή χρημάτων στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Η προσπάθεια είπε, είναι να σταλεί βοήθεια παράλληλα με τις προσπάθειες της πολιτείας, ενώ όπως εξήγησε, εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια οδός με αυτή που ακολουθεί το κράτος, θα το πράξουν.