Συνάντηση ΓΓ ΠΕΟ με ΚΥΣΟΑ

269

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου  2022, συνάντηση της Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλας Χαραλάμπους με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Χριστάκη Νικολαΐδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους της ΠΕΟ ο Κώστας Σκαρπάρης, Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ και η Μαρίνα Κούκου, Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΕΟ.

Ο  πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ ενημέρωσε για τα  κύρια ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες σύμφωνα με την σύμβαση του ΟΗΕ, για  τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή τους σε σχέση με τις πολιτικές και τις διαδικασίες που  ακολουθούνται,  υπογραμμίζοντας ότι από την περίοδο της οικονομικής κρίσης και μετά την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τα προβλήματα έχουν  ενταθεί και μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτα.

Η Γ.Γ. της ΠΕΟ από την πλευρά της τόνισε ότι για την Ομοσπονδία τα θέματα κοινωνικής πολιτικής αποτελούν μέρος του αγώνα για διασφάλιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και  τα προβλήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες θα πρέπει να καλύπτονται μέσα από μια  επαρκή κοινωνική πολιτική και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η ΠΕΟ.

Τέλος, μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση,  συμφωνήθηκε η συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανώσεων,   μέσα από την ανάπτυξη κοινής δράσης, για προώθηση και επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα  άτομα με αναπηρίες.