Συνάντηση ΓΓ ΠΕΟ με την πρόεδρο ΔΣ Cyta

380

Συνάντηση με την πρόεδρο του Δ.Σ. της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου είχε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου και ο Γραμματέας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ- CYTA Δώρος Θεοδώρου και Νίκος Καρατζιάς αντίστοιχα.
Ο Π. Κυρίτσης επανέλαβε τη θέση αρχής της ΠΕΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών σημειώνοντας ότι η Cyta πρέπει να παραμείνει οργανισμός κοινής ωφελείας. Υπέδειξε ότι η Cyta μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια εκσυγχρονισμού στο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Αρχής ώστε η Cyta να είναι ένας σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός κοινής ωφελείας.
Σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα, ο ΓΓ της ΠΕΟ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το διάλογο και τις υγιείς εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν στη Cyta. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι υπάρχουν μορφές απασχόλησης που έχουν χρησιμοποιηθεί από την Αρχή, όπως προσωπικά συμβόλαια και αγορά υπηρεσιών, που συνιστούν απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνουν καθεστώς.
Ο ΓΓ της ΠΕΟ εξέφρασε επίσης ενώπιον της προέδρου του ΔΣ της Cyta την πικρία της Ομοσπονδίας για τις πρόσφατες αναξιοκρατικές ανελίξεις και προαγωγές. Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν πρώτα και κύρια τον ίδιο τον Οργανισμό και η ΠΕΟ δεν πρόκειται να μείνει απαθείς εκεί που εμφανίζονται.
Ο Π. Κυρίτσης επανέλαβε και τη θέση της ΠΕΟ για το ζήτημα του Ταμείου Υγείας, ζητώντας από την πρόεδρο του ΔΣ της Cyta την υλοποίηση της συμφωνίας ανώτατου επιπέδου που έγινε στο Προεδρικό, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με βάση την οποία και η Cyta οφείλει να μπει άμεσα σε διάλογο με τις συντεχνίες του Οργανισμού, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ρύθμιση. Ο ΓΓ της ΠΕΟ υπέδειξε ότι η μονομερής κατάργηση ταμείων των εργαζομένων παραβιάζει τις συλλογικές συμβάσεις κάτι που δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από το συνδικαλιστικό κίνημα.
Μεταξύ άλλων θεμάτων ο Π. Κυρίτσης επανάφερε και το αίτημα για συμμετοχή της ΠΕΟ στο Συμβούλιο Προσωπικού.
Από την πλευρά της η κ. Ρουβιθά Πάνου είπε ότι στόχος του ΔΣ είναι η βιωσιμότητα και η διατήρηση της αξίας της Cyta, καθώς και η διατήρηση του κοινωνικού προσώπου του Οργανισμού. Σημείωσε πως η Cyta προχωρεί σε σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία, προσθέτοντας ότι το τεχνολογικό υπόβαθρο του Οργανισμού αποτελεί το θεμέλιο για δημιουργία προϊόντων νέας γενιάς που θα αποφέρουν έσοδα.
Σχολιάζοντας την αναφορά του ΓΓ της ΠΕΟ για τις απορυθμισμένες μορφές εργασίας, η πρόεδρος του ΔΣ της Cyta είπε ότι ο Οργανισμός δεν είναι θετικός σε αυτές τις μορφές απασχόλησης αλλά αναγκάστηκε να τις υιοθετήσει λόγω του παγώματος προσλήψεων που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια. Δεσμεύτηκε παράλληλα ότι δεν θα συνεχιστούν οι προσλήψεις με αυτό το καθεστώς σημειώνοντας πως αυτό είναι και απόφαση του ΔΣ.