Συνάντηση ΠΕΟ-ΣΕΚ με ΟΚΥπΥ

369

Συνάντηση, κοινής αντιπροσωπίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ με επικεφαλής τους Γενικούς Γραμματείς Ανδρέα Μάτσα και Πάμπη Κυρίτση αντίστοιχα, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Μάριο Παναγίδη, τον Γενικό Διευθυντή Κρίστη Λοϊζίδη και μέλη της Διευθυντικής Ομάδας του ΟΚΥπΥ, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της ΠΕΟ και της ΣΕΚ, κύριος σκοπός της συνάντησης των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων του τόπου με τον ΟΚΥπΥ ήταν η ενημέρωση και συζήτηση για την διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων νοσηλευτηρίων στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του ΓΕΣΥ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των δημόσιων νοσηλευτηρίων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και η στήριξη/ προστασία των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτό κάτω από δύσκολες συνθήκες για την όσο το δυνατό καλύτερη λειτουργία των νοσηλευτηρίων. 

Συζητήθηκαν επίσης, η διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων, η επιδιωκόμενη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας και τα εργασιακά θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ. 

Οι δύο οργανώσεις μέσα στα πλαίσια της αποστολής τους για οργάνωση των εργαζομένων για την βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών τους και την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης και ευκαιριών για όλους τους εργαζόμενους, επεξήγησαν την σημασία της ελεύθερης και συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Εξέφρασαν την βούληση τους για ενδυνάμωση των σχέσεων τους με τον ΟΚΥπΥ στοχεύοντας στην επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους με τρόπο που να διασφαλίζονται οι καλές εργασιακές συνθήκες και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των δημόσιων νοσηλευτηρίων για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η εφαρμογή ταμείου προνοίας για τους νέους εργαζόμενους στο ΟΚΥπΥ και η συνδικαλιστική εκπροσώπηση τους.

Στην κοινή αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Μιχάλης Αρχοντίδης.