Συνεχίζεται η απεργία στο Δήμο Πάφου

348

Συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου τα απεργιακά μέτρα των υπαλλήλων στην υπηρεσία περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 11 Μαρτίου του 2020 στο προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου αποφάσισαν ομόφωνα, να συνεχίσουν τα μέτρα, μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, όπου θα επανεξετάσουν την όλη κατάσταση και θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες τους. 

Οι εργαζόμενοι, προστίθεται στην ανακοίνωση, ακόμη και τώρα που διεξάγεται η απεργία, δηλώνουν έτοιμοι να την αναστείλουν αν το Δημοτικό Συμβούλιο κάνει δεύτερες σκέψεις ακυρώνοντας την απόφαση του, εφαρμόζοντας άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμο, ώστε να διασφαλιστούν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουν από κοινού μέσω ενός διαλόγους την περαιτέρω παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δημότες. 

Στην ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν πως αυτή η πρακτική των ιδιωτικοποιήσεων στην περισυλλογή σκυβάλων, έχει αποτύχει. Επισημαίνουν πως εκεί και όπου εφαρμόστηκε, είχε ως αποτέλεσμα, είτε να επανέλθουν πίσω στις δικές τους υπηρεσίες, (παράδειγμα Δ. Πέγειας), είτε υποχρεώθηκαν να τερματίζουν μονομερώς την περαιτέρω συνεργασία με τους ιδιώτες (παράδειγμα Δ. Λακατάμιας , Γερίου κ.α.) αφού δεν διασφαλίστηκαν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, κάτι που οδήγησε, όπως αναφέρουν σε εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων και καταπάτηση στοιχειωδών τους ωφελημάτων και σε προβλήματα για τους δημότες με τη μη παροχή τακτικής και ποιοτικής εξυπηρέτησης. 

Επιπρόσθετα οι απεργοί στον Δ. Πάφου υπενθυμίζουν επίσης στον Δήμο, την υποχρέωση του με βάση τη Συμφωνία ημερομηνίας 20 Σεπτεμβρίου 2019 ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για ένταξη του Δ. Πάφου στην Παγκύπρια Συλλογική Σύμβαση. 

Επίσης οι απεργοί απευθύνονται ξανά στους δημότες ζητώντας την κατανόηση τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή θα τους δημιουργήσει, πρέπει όμως σημειώνουν , να κατανοήσουν, τόσο ως δημότες όσο και ως εργαζόμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας, ότι αν περάσουν τέτοιες πολιτικές, οι συνέπειες, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό, για αυτό και ζητούν την συμπαράσταση τους.