Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία στην εταιρεία λεωφορείων

259

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη μέρα, η απεργία στην εταιρεία λεωφορείων ΝΡΤ αφού δεν καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ συνεχίζεται με απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης η απεργία στην εταιρεία λεωφορείων ΝΡΤ, λόγω μη καταβολής όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Απαίτηση των απεργών είναι η άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους μέχρι τις 31/08/2020, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).

Οι προσπάθειες που έγιναν στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του ΥΕΠΚΑ δεν απέδωσαν, αφού η καταρχήν συμφωνία που προνοούσε συναντήσεις της εταιρείας με τους εργαζόμενους για τον υπολογισμό των δεδουλευμένων δεν έγινε αποδεκτή. Η συνέλευση επανέλαβε τη θέση για άμεση πληρωμή με βάση τα στοιχεία που κατέχει η εταιρεία, αφού έχει όλες τις ώρες εργασίας τους και γνωρίζει τις πρόνοιες της ΣΣΕ για όλα τα δικαιώματα τους.

Η μη ορθή πληρωμή γίνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και αφού ούτε τα λάθη στο μισθό Ιουλίου δεν διορθώθηκαν για αριθμό εργαζομένων, καταγγέλουν οι Συντεχνίες, προσθέτοντας ότι αυτό επιβεβαιώθηκε και στην απευθείας συνάντηση των Συντεχνιών με την εταιρεία στην περίπτωση εργαζόμενου που χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για σκοπούς ελέγχου.

Η συνέλευση απέρριψε και όλες τις αναφορές της εταιρείας στη χθεσινή ανακοίνωση της, με την οποία επιρρίπτει τις δικές της ευθύνες στις Συντεχνίες και τους εργαζόμενους της. Όπως γίνεται πάντοτε, το απόγευμα της Δευτέρας οι Συντεχνίες ενημέρωσαν γραπτώς την εταιρεία με επιστολή για την απεργία. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και απευθείας συνάντηση που διάρκεσε 5 ώρες. Στάλθηκε επίσης ανακοίνωση σε όλα τα ΜΜΕ για ενημέρωση.

Συντεχνίες και εργαζόμενοι απολογούνται παράλληλα για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Η ευθύνη γι’ αυτή βαραίνει την εταιρεία που παραβιάζει τη ΣΣΕ και τη Νομοθεσία για τους μισθούς και όχι τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, σημειώνουν.

Νέα συνάντηση με την εταιρεία ΝΡΤ αναμένεται σήμερα στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για εξεύρεση λύσεων στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που παραμένουν άλυτα παρά τις δεσμεύσεις της διεύθυνσης.

Άρση των μέτρων αναμένεται αμέσως μετά την άμεση συμπληρωματική πληρωμή των οφειλών των δεδουλευμένων προς όλους τους εργαζόμενους.