ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ: Αλληλεγγύη με τους απεργούς της wolt στην Ελλάδα

193

Θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς έστειλε η Συντεχνία Υπαλλήλων και Κέντρων Αναψυχής (ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ) προς τους εργαζόμενους στην εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου wolt, με την ευκαιρία των μαζικών κινητοποιήσεων τους σε όλη την Ελλάδα.

“Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας διότι έχουμε περάσει τα ίδια τον Δεκέμβριο του 2022. Η μεγάλη απεργία των «ντελιβεράδων» της wolt στο νησί μας ξεκίνησε για τον ίδιο ακριβώς λόγο και είχε ως αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό συναδέλφων σας για οργάνωση στην Συντεχνία και για διεκδίκηση ρυθμισμένων όρων απασχόλησης κάτω από μια συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους”, τονίζει η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή η Συντεχνία βρίσκεται στο πλευρό των διανομέων φαγητού της wolt.

“Την περίοδο αυτή βρισκόμαστε στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας όπου διεξάγεται μια μεγάλη συζήτηση για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης”, εξηγεί η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ στην ανακοίνωση της.

“Είμαστε βέβαιοι ότι ο κοινός μας αγώνας όχι μόνο για την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά για όλες τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχει αίσια κατάληξη και θα ρυθμιστούν οι όροι απασχόλησης, βελτιώνοντας την εργασία σε συνθήκες Ασφάλειας και Ευημερίας.

Στον αγώνα που δίδετε δεν είσαστε μόνοι!” καταλήγει.