ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ: Εκτεθειμένοι χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία

359

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ που συνήλθε στις 29 Οκτωβρίου, εξέτασε μεταξύ άλλων  και το θέμα της κατάργησης των σχεδίων στήριξης των εργαζομένων από την 1η Νοεμβρίου  και των προβλημάτων που προκύπτουν για τις χιλιάδες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και κέντρα αναψυχής.

Το Δ.Σ, με ανακοίνωση της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ διαπιστώνει ότι:

  1. Οι λογαριασμοί των εργαζομένων στις κοινωνικές ασφαλίσεις δεν έχουν πιστωθεί μέχρι στιγμής, όπως προνοείται από το σχετικό διάταγμα της Υπουργού Εργασίας.
  2. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων που θεωρούντο άνεργοι, δεν θα αποκτήσουν δικαίωμα σε ανεργιακό επίδομα για τον χειμώνα

2021-2022.

  • Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ εκφράζει την ανησυχία της για την καθυστέρηση αποστολής των επιδομάτων, θέμα που το Υπουργείο οφείλει να δώσει λύση.
  • Ακόμα και στην περίπτωση που θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα ποσά που θα πληρωθούν στους εργαζόμενους, με βάση τα κριτήρια που ορίζει το Υπουργείο θα είναι μηδαμινά και πολύ πιο κάτω από τα επιδόματα της περιόδου του Covid, τονίζει η Συντεχνία και καλεί το Υπουργείο Εργασίας όπως αναθεωρήσει άμεσα τα κριτήρια που θέτει για την παραχώρηση ανεργιακών επιδομάτων για το χειμώνα του 2021-2022.

“Θεωρούμε ότι η περίοδος του Covid δεν πρέπει να υπολογιστεί για σκοπούς  υπολογισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων είτε τώρα, είτε μελλοντικά αφού ήταν μια έκτακτη κατάσταση. Ταυτόχρονα τονίζεται ότι ο χρόνος πιέζει, ήδη μπαίνουμε στον Νιόβρη και οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να οδηγηθούν στην μιζέρια αλλά θα διεκδικήσουν δυναμικά μια λογική κι αντικειμενική λύση αυτού του προβλήματος”, καταλήγει η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.