ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ: Όχι άλλο αίμα για το μεροκάματο

251

Με αφορμή το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα 26 χρόνο διανομέα φαγητού, η ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ εκφράζει συγκλονισμό και αγανάκτηση γιατί ένας ακόμα εργαζόμενος δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του ζωντανός.

Ένας ακόμα εργαζόμενος προστίθεται στην λίστα των θυμάτων από την αδηφαγία του κεφαλαίου για το εύκολο κέρδος, τονίζει η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ σημειώνοντας ότι η Συντεχνία εδώ και μήνες, με αφορμή και την μεγάλη απεργία των «ντελιβεράδων» τον Δεκέμβριο του 2022, αγωνίζεται για την ανάγκη θέσπισης ρυθμισμένων όρων απασχόλησης.

Ο διάλογος που διεξάγεται στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης με τους Διαχειριστές Στόλου και τις Πλατφόρμες Ηλεκτρονικού Εμπορίου επιβάλλεται να επιταχυνθεί και να μπουν οι ασφαλιστικές δικλίδες όπου θα ρυθμίζεται μεταξύ άλλων η «παραλαβή και παράδοση» του προϊόντος στον πελάτη.

“Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνάδελφου MD SUNNY HOSSEN και στην οικογένεια των διανομέων, δηλώνοντας την ίδια στιγμή πιο αποφασισμένοι για διεκδίκηση και βελτίωση των δικαιωμάτων τους”.