Σχέδιο επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων

412

Προκηρύχθηκε το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021 με βάση το οποίο θα επιχορηγείται πλήρως η διαμονή με πλήρη διατροφή για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τυλληρίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΥΣΥ με επιστολή της την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει την Υπουργό  Εργασίας να εξαγγείλει έγκαιρα το Σχέδιο που αφορά τις επιχορηγημένες διακοπές των συνταξιούχων σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων ή και αλλού.

Το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 1/9/2021 μέχρι 22/12/2021 ή μέχρι εξαντλήσεων του σχετικού κονδυλίου και θα καλύπτει 4ήμερη διαμονή (3 νύχτες) με πλήρη διατροφή, από Παρασκευή ως Δευτέρα και από Τρίτη έως Παρασκευή. Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι:
(1) δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή),
(2) χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,
(3) συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και,
(4) συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες καθώς και σε εξαρτώμενα τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα .
Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου για τη συμμετοχή 3.200 περίπου προσώπων εκτιμάται στις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (€500.000)
Δικαιούχοι του Σχεδίου που περιλαμβάνονται στις πιο πάνω κατηγορίες θα πρέπει απαραίτητα να είναι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:
Έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο κατά του Covid-19 με τουλάχιστον μια δόση.
Έχουν αναρρώσει από τον ιό μέχρι και 180 ημέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.
Όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής αίτησης, το Υπουργείο Εργασίας θα ενημερώσει τους δικαιούχους σύντομα, μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες αναφορικά με την εφαρμογή του Σχεδίου.