Σύνδεσμοι ξενοδόχων παροτρύνουν ξενοδόχους να μην δίνουν στους εργαζόμενους αυτά που δικαιούνται

387

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν από χθες οι περίπου 100 εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου, ζητώντας καταβολή της ΑΤΑ και εφαρμογή της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κλάδου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Νίκος Σαββίδης ανέφερε με δηλώσεις του στον ΑΣΤΡΑ ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Τόνισε πως στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, η εργοδοτική πλευρά παραβιάζει τις συλλογικές συμβάσεις, δεν δίνει 13ο μισθό, ενώ δεν καταβάλει τις υπερωρίες για Κυριακές και αργίες. Σημείωσε πως η εταιρεία που διευθύνει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει και σε άλλες επαρχίες ξενοδοχεία. Διευκρίνισε ότι στις άλλες επαρχίες δεν συμβαίνει το ίδιο λόγω του ότι ξενοδοχειακές μονάδες είναι κλειστές για τη χειμερινή περίοδο. Ο Ν. Σαββίδης κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει προκειμένου η εργοδοτική πλευρά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

Παράλληλα κατήγγειλε πως οι σύνδεσμοι ξενοδόχων παροτρύνουν τους ξενοδόχους να μην παραχωρούν στους εργαζόμενους αυτά που δικαιούνται, προσαυξήσεις, ΑΤΑ κλπ. Ανέφερε πως υπάρχουν άλλα 10 ξενοδοχεία στην Πάφο στα οποία δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις, ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την καταβολή της ΑΤΑ και την τήρηση των συμφωνιών. Ακόμα τόνισε πως εργοδότες επιλέγουν να προσλαμβάνουν άτομα από τρίτες χώρες για να τους εκμεταλλεύονται, όπως είπε, σε ωράρια και μισθούς. Ο Ν. Σαββίδης ξεκαθάρισε πως και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εργοδότες θα βρουν μπροστά τους τις Συντεχνίες.

Πηγή: dialogos.com.cy