Τα προβλήματα των συνταξιούχων επιλύονται με σωστή στελέχωση της Υπηρεσίας Πρόνοιας

263

Την ελπίδα ότι η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου επικοινωνίας 1450 θα είναι αποτελεσματική και θα εξυπηρετήσει τους συνταξιούχους, εξέφρασε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, με την ευκαιρία της λειτουργίας του στις 30 Μαρτίου 2023.

Όπως επεσήμανε όμως «η εμπειρία μας δεν μας επιτρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Η ΕΚΥΣΥ θεωρεί ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων, δεν επιλύονται με τη χρήση 22 τηλεφωνικών γραμμών αλλά με την σωστή στελέχωση της υπηρεσίας ώστε να εξετάζονται οι αιτήσεις στην ώρα τους και να μην χρειάζεται ο ηλικιωμένος να τηλεφωνεί και στο τέλος να παίρνει ασαφείς απαντήσεις που δεν επιλύουν το πρόβλημα.

Η δωρεάν γραμμή 1450 λειτούργησε σήμερα  Πέμπτη για να εξυπηρετεί τους πολίτες για θέματα, σχετικά με τις κοινωνικές ασφαλίσεις και τα επιδόματα. Για διάστημα δύο μηνών θα λειτουργεί σε πιλοτική βάση και τα τηλεφωνήματα θα απαντούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα 22 λειτουργοί ανάδοχης εταιρείας ενώ σε πρώτη φάση θα απασχολούνται και λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Τα ερωτήματα των πολιτών θα κατηγοριοποιούνται και σε κάποια θα δίνονται απαντήσεις αμέσως, ενώ ερωτήσεις για εξειδικευμένα θέματα θα αποστέλλονται για εξέταση στα αρμόδια τμήματα.