Τα υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας αδιαφορούν για τα προβλήματα εργαζομένων στην ΝΡΤ

349

Αδιαφορία φαίνεται να επιδεικνύει η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων NPT.

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και η ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ έστειλαν χθες (08/02/2021) την ακόλουθη επιστολή, στη Μαρίνα Ιωάννου – Χασάπη, Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις Εργατικές διαφορές και άλλες εκκρεμότητες με εταιρεία λεωφορείων ΝΡΤ.

«Επανερχόμαστε στα ζητήματα που αφορούν την εταιρεία λεωφορείων ΝΡΤ και τη μεταξύ μας αλληλογραφία. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα τις επιστολές σας με ημερομηνία 30/11/2020 και 7/1/2021.

Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση, ούτε και υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας από τα υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας (τμήμα ετήσιων αδειών) και την εταιρεία για τα θέματα τα οποία θίγεται στις επιστολές σας.

Αφορούν μεταξύ άλλων τις βάρδιες, τις άδειες ανάπαυσης που δικαιούται αριθμός μελών της εταιρείας ΝΡΤ που εργάζονταν στην εταιρεία Λεωφορείων Λευκωσίας Λτδ μέχρι το 2010 και στη συνέχεια στην εταιρεία ΟΣΕΛ. Όπως επίσης ζητήματα υποδομών.

Επιπρόσθετα υπάρχουν και αρκετές άλλες εκκρεμότητες για τις οποίες αναμένονται οι θέσεις της εταιρείας από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Επειδή σεβόμαστε τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σημασία που έχει η διατήρηση της εργατικής ειρήνης, αποτεινόμαστε σε σας αναμένοντας τις δικές σας τις κατευθύνσεις για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν τα πιο πάνω θέματα στη συνέχεια. Τονίζοντας πως επείγει η ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων.»