Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Ο Οικοδόμος»

490

Τελέστηκαν στις 20 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης «Ο Οικοδόμος». Στα εγκαίνια απηύθυναν ομιλίες οι Γ.Γ. των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ και ΣΕΚ, η Υπουργός Εργασίας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.).

Όπως είπε ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου, τα εγκαίνια του Κέντρου σηματοδοτούν μια νέα, ιστορική αρχή για τη Βιομηχανία από την οποία όλοι προερχόμαστε, αφού η πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων στη Βιομηχανία, μπαίνει σε μια πιο οργανωμένη και επαγγελματική βάση.

Αναφέρθηκε στην μακρά και επίπονη διαδικασία δημιουργίας του Κέντρου «Ο Οικοδόμος»: «Ξεκίνησε το 2013 και είχε ως αποτέλεσμα 8 χρόνια μετά, ένα από τα βασικά ζητήματα που συμφώνησαν τα δύο μέρη, η εργατική και η εργοδοτική πλευρά, που ήταν η άμεση λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης προσόντων, να παίρνει σάρκα και οστά. «Ο Οικοδόμος» λοιπόν, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια σχολή εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Είναι το μέρος, το οποίο θα προετοιμάσει μεν κατάλληλα τους νεοεισερχόμενους στην οικοδομική βιομηχανία, αλλά την ίδια στιγμή θα επιμορφώσει και τους υφιστάμενους εργαζόμενους σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων δραστηριοτήτων. Η λειτουργία του, ακόμα, θα επιφέρει θετικές αλλαγές στον τομέα Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας, αλλά και θα συμβάλει και στον περαιτέρω σεβασμό των εργατικών νομοθεσιών και της συμφωνημένης Συλλογικής Σύμβασης», είπε.

Στο σημείο αυτό κάλεσε την Υπουργό Εργασίας και τα στελέχη της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού να επισπεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, τη διαδικασία πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων, έτσι ώστε να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η πιστοποίηση όλων των εργαζομένων, κάτι που θα επιφέρει τεράστιο όφελος στη βιομηχανία.

Ολοκληρώνοντας συνεχάρηκε το προσωπικό του Κέντρου και διαβεβαίωσε ότι η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ θα είναι πάντα δίπλα του για οτιδήποτε χρειαστούν.