Τερματισμό της κατάστασης με τους εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων στο ΡΙΚ ζήτησε ο ΓΓ ΠΕΟ

361

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Ανδρέα Φράγκο είχε χθες Τετάρτη 16 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής τον ΓΓ Πάμπη Κυρίτση και στην παρουσία του ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκου Γρηγορίου και του Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα της κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ-ΡΙΚ ΠΕΟ, Κώστα Σωτηρόπουλου και Χριστόδουλου Χριστοδούλου αντίστοιχα.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Π. Κυρίτσης επανέλαβε τη στήριξη της ΠΕΟ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στο ρόλο που επιτελεί υπενθυμίζοντας ότι η ΠΕΟ διαχρονικά στηρίζει όλους τους δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφελείας από θέσεις αρχών.
Ο ΓΓ της ΠΕΟ χαρακτήρισε δημιουργική τη συνάντηση, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους εστιάζοντας στο τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει στο ΡΙΚ με τους εργαζομένους πολλών ταχυτήτων. Ο Π. Κυρίτσης τόνισε την ανάγκη αυτό το ζήτημα να λυθεί το συντομότερο μέσα από τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δημιουργία ενός σωστού οργανογράμματος όπου όλοι να έχουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν από την εργασία τους στον Οργανισμό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΡΙΚ, ο ΓΓ της ΠΕΟ υπέδειξε πως βασική αρχή του νέου οργανογράμματος θα πρέπει να είναι ο τερματισμός της σημερινής κατάστασης με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.
Ειδική αναφορά έγινε από τον Π. Κυρίτση για την έντονη διαφωνία της ΠΕΟ στην αγορά υπηρεσιών στους δημόσιους οργανισμούς η οποία οδηγεί στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη διαφάνειας και αξιοκρατίας στο ΡΙΚ, διαμηνύοντας ότι η ΠΕΟ θα παρακολουθεί αυτά τα ζητήματα.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα ενώ, όπως είπε ο ΓΓ της ΠΕΟ, συμφώνησαν με τον κ. Φράγκο να βρίσκονται σε επαφή και σε μια συνεχή δημιουργική επικοινωνία για το καλό του ΡΙΚ και των εργαζομένων του.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Ανδρέας Φράγκος χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συζήτηση με τον ΓΓ της ΠΕΟ. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ενημέρωσε τον ΓΓ της ΠΕΟ για τις δραστηριότητες, το όραμα και τις σκέψεις του ΔΣ του ΡΙΚ ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την ΠΕΟ για τη θετική της στάση που τηρεί διαχρονικά και αναφέρθηκε σε πολύ καλή συνεργασία.
Ευχαρίστησε επίσης την ΠΕΟ για τη διαχρονική και ξεκάθαρη στήριξη της στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.