Τηλεδιάσκεψη του ΓΓ ΠΣΟ με τους επικεφαλής των Διεθνών Κλαδικών Ενώσεων

336

Στις 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του  Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)  με τους Γενικούς Γραμματείς και Προέδρους των Διεθνών Κλαδικών Ενώσεων της Ομοσπονδίας.

Οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς όλων των Διεθνών  συζήτησαν με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ  Γιώργο Μαυρίκο σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους στους τομείς τους, τις πρωτοβουλίες τους για να τιμήσουν την 75η επέτειο της ΠΣΟ  καθώς και τις προετοιμασίες  για το 18ο συνέδριο της  ΠΣΟ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Μιχάλης Παπανικολάου, Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ που κατέχει την θέση του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων (UITBB), ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη δράση της Διεθνούς μετά το 17ο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021 και τον τρόπο με τον οποίο έχει προσαρμοστεί εξαιτίας των περιορισμών που τίθενται λόγω της πανδημίας COVID-19.  Μίλησε επίσης για τη χρήση της τεχνολογίας για την επικοινωνία και επαφή με τους Συνδικαλιστικούς ηγέτες και φυσικά τους εργαζόμενους. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλει η Διεθνής Ένωσης Οικοδόμων να βοηθήσει τις Οργανώσεις της σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους.