ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

538

Tο αίτημα που έθεσαν και διεκδίκησαν συλλογικά και συντονισμένα οι φορείς του πολιτισμού στον τόπο μας για την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, έφερε ως αποτέλεσμα τη χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για καταβολή ενός έκτακτου επιδόματος, τονίζει σε ανακοίνωση της αναφορικά με την παραχώρηση του Ειδικού Επιδόματος στους Καλλιτέχνες η Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

«Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να αναγνωριστεί από την πολιτεία αυτή η ανάγκη», τονίζεται στην ανακοίνωση σημειώνοντας ωστόσο πως δεν ικανοποιεί καθόλου όμως το ύψος του επιδόματος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ανθρώπων που έμειναν χωρίς κανένα εισόδημα.

«Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό τον δύσκολο αγώνα που ξεκινήσαμε και δίνουμε από κοινού μαζί με τα άλλα οργανωμένα σύνολα στο πολιτισμό ζητώντας τόσο την αύξηση του ποσού αλλά και διασφάλιση ότι αυτό το επίδομα θα συνεχίσει να παρέχεται για όσο καιρό οι άνθρωποι του πολιτισμού θα παραμένουν χωρίς εισόδημα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας», υπογραμμίζει η Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ προσθέτοντας ότι παράλληλα παραμένει σε εγρήγορση για να είναι βέβαιο ότι το επίδομα θα καλύψει όλους τους επηρεαζόμενους που το έχουν ανάγκη στο σωστό χρόνο και χωρίς διακρίσεις.

«Τώρα χρειάζεται να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας και θα αξιοποιήσουμε αυτό το πρώτο βήμα που έγινε. Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι για αυτό θα εργαστούμε σκληρά μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις στο χώρο για να διεκδικήσουμε δυναμικά αν χρειαστεί τα αιτήματα που έχουμε για κατοχύρωση του καθεστώτος του καλλιτέχνη, για σύναψη και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων, για σεβασμό των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου των καλλιτεχνών και άλλα. Καλούμε όλους σε συσπείρωση γύρω από τους στόχους των ανθρώπων του πολιτισμού και συνέχιση του αγώνα μέχρι να τους πετύχουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.